Danes je enakonočje! Je to čas, da v naš vsakdan končno vpeljemo spremembe?

Polna luna, slabše spanje? Ali ima astrologija res vpliv na naše delovanje? Kako vpliva na naše otroke? Pogovarjali smo se z astrologinjo Tino, ki nam je zadevo pojasnila!

Enakonočje, ki se letos zaradi prestopnega leta zgodi danes, dan prej kot ponavadi, 20. marca, pomeni, da sta dan in noč časovno izenačena, nadaljnjo pa bo dan vedno daljši, česar se po zimi vsi veselimo!

V dneh okoli enakonočja, ki letos nastopi 20. marca, se energija čudovito dviguje. Praznuje se začetek astrološkega leta, saj se Sonce pomakne v znamenje Ovna, ki je tudi prvo astrološko znamenje. S tem se začne krog novih začetkov, zastavijo se nove zamisli, postavijo novi cilji. Uporabite čas, da vpeljete v svojo družino pomembne iztočnice, ki vam bodo tudi naprej odlično služile. Od tega trenutka dalje se tudi dnevi daljšajo in sonce pridobiva na svoji moči. Oven spada pod element ognja. Ljudje rojeni v znamenju Ovna so polni energije in zanosa, vedno so pripravljeni na akcijo. Otroci rojeni v tem znamenju so pobudniki akcij in bistrega duha.

Čas od enakonočja do solsticija je izjemen. V tem času se uporabi moč narave, da dvigne in popelje nove namere v naša življenja.

Začetek pomladi pa prinaša še Lunin mrk! 25. marca nastopi polna Luna v obliki Luninega mrka v znamenju Tehtnice. Tehtnica je kardinalno, zračno znamenje, ki v nas prebuja občutek harmonije, lepote in čut za resje. Otroci s poudarjenim znamenjem Tehtnice imajo razvit močan občutek za pravičnost in estetiko. Odrasli, še bolj pa otroci so polni čustev in prehitrih reakcij. Roditelji bodo v teh dneh do polne Lune več pozornosti namenili odnosu do svojih otrok, ki bodo večkrat vzbujali občutek »dvigovanja pokrova«. Enak občutek bo v vas budil partner. Bodite pozorni, da se v tem tednu partnerski ali poslovni odnosi ne zapletajo dodatno. Komunikacija naj bo premišljena. Lunin mrk močnejše deluje na nežnejši spol. 25. marec je materinski dan odprite svoje srce in namenite svoji boljši polovici prijazno besedo, rdeč tulipan in vroč poljub. Rezultat bo takojšen.

Mrki pokažejo nove smernice, ki jih lahko dobro izkoristimo in uporabimo. V času okoli dneva mrka, so lahko dogodki bolj napeti in stresni. Vodilo naj bo pričakujte nepričakovano in sprejmite neznano. Če se le da, nove dejavnosti, pomembne odločitve, odpiranje podjetja, sklepanje novih projektov, prestavite na dan ali dva po mrku.  Mrk bo imel močnejši vpliv na rojene dneh okoli 25. marca, 25. junija in 25 decembra.

Zanimivo bo tudi okoli Mlaja, ki nastopi 8. aprila v obliki popolnega Sončnega mrka.

Natančno postavitev svojega kompasa in vpliv mrkov na vašo osebno karto, preverite na www.astrozvezde.si.

 

Tagi