V Mačkovcih zagorelo v kuhinjski napi

Danes nekaj pred 18.30 uro je v eni izmed vrstnih stanovanjskih hiš v naselju Mačkovci prišlo do požara kuhinjske nape. Že pred prihodom gasilcev so se gašenja požara z ročnim gasilnim aparatom lotili domači, dokončno pa so ga pogasili gasilci, ki so opravili še pregled s termovizijsko kamero in prezračili prostore.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru nape v stanovanjskih hiši v Mačkovcih obveščeni ob 18.21 uri. Požar je najprej opazila gospodinja, ki je zaradi dima, kateri je napolnil prostor, zapustila hišo. Sta se pa v tistem času domov vrnila oče in sin, ki sta se takoj lotila gašenja požara z ročnim gasilnikom. Kmalu so na kraj prispeli poklicni gasilci CZR Domžale ter gasilci PGD Domžale-mesto in PGD Študa, ki so dokončno pogasili požar ter opravili še pregled s termovizijsko kamero in prezračili prostore.

Korošec nam je še povedal, da večja škoda ni nastala, kar gre zasluga domačim, ki so hitro in pravilno odreagirali, kakor tudi gasilcem, prve enote so na kraj prispele v petih minutah po obvestilu, saj bi se lahko ogenj razširil na kuhinjske elemente in pa skozi tuljavo mape na ostrešje. Do požara naj bi po vsej verjetnosti prišlo zaradi kratkega stika na električni napeljavi nape.

Na kraju požara je posredovalo šest poklicnih gasilcev CZR Domžale z dvemi vozili ter osemnajst gasilcev PGD Domžale-mesto in PGD Študa s štirimi vozili. Kraj požara so si ogledali tudi policisti PP Domžale.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi