V lakirnici ličarske delavnice v Študi izbruhnil požar, delavec utrpel opekline

Danes nekaj pred 11.30 uro je Regijski center za obveščanje prejel obvestilo,da je prišlo do požara v ličarski delavnici na Študljanski cesti v Študi pri Domžalah. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, gasilci PGD Študa in PGD Domžale – mesto ter Policisti PP Domžale. V požaru, ki so ga že pred prihodom gasilcev pogasili zaposleni, je ena oseba utrpela poškodbe – opekline.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru v ličarski delavnici na Študljanski cesti 5 v Študi (na prostoru nekdanjega Mlinostroja) obveščeni ob 11.25 uri. Po prihodu na kraj so ugotovili, da je prišlo do požara v lakirnici, ki pa so ga že pred prihodom gasilcev pogasili zaposleni.

Do požara naj bi prišlo med obdelovanjem kovine in sicer naj bi eden izmed zaposlenih po postopku obdelovanja kovine, le-to namočil v nitro tekočino, ker pa je bila kovina prevroča je izbruhnil požar, obenem pa je brizgnila tekočina, ki je zaposlenega opekla po rokah in vratu. Gasilci so zavarovali kraj, s termo kamero pregledali prostore, jih prezračili ter oskrbeli opečenega delavca, katerega so nato v Zdravstveni dom Domžale prepeljali sodelavci. Na intervenciji, ki je potekala hitro in uspešno, je sodelovalo pet poklicnih gasilcev CZR Domžale z enim vozilom, enajst gasilcev PGD Študa z dvemi vozili in sedem gasilcev PGD Domžale-mesto z dvemi vozili. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar

Komentarji uporabnikov
Tagi