V kopalnici stanovanjske hiše na Viru prišlo do eksplozije

Danes, nekaj po 12.30 uri je v kopalnici stanovanjske hiše na Zoisovi ulici na Viru pri Domžalah prišlo do eksplozije pri števcu plinske napeljave. V eksploziji, ki je v kopalnici povzročila materialno škodo, na srečo ni bilo poškodovanih, saj sta se stanovalca takrat nahajala v drugem prostoru stanovanjske hiše.

Luka Pušnik, vodja intervencije I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je posredovala na kraju, nam je povedal, da so bili o eksploziji pri števcu plinske napeljave v kopalnici stanovanjske hiše na Zoisovi ulici na Viru obveščeni ob 12.43 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj dogodka, na varno iz hiše pospremili dve osebi, zaprli dovod plina v hišo, izklopili električno napeljave, prezračili prostore ter pregledali prostore. Stanovalca sta se po besedah Pušnika v času eksplozije na srečo nahajala v kuhinj in poškodb nista utrpela, ju je pa eksplozija močno prestrašila. Na kraju so ju pregledali reševalci NMP Domžale.

Vzrok za eksplozijo še ni znan, so pa na kraj prispeli tudi policisti PP Domžale. Prav tako je na kraj prispel zaposleni podjetja – koncesionarja za dobavo plina, ki bo opravil podroben pregled.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi