V Ihanu voznik z avtom trčil v drog javne razsvetljave, sopotnik utrpel hujše poškodbe

Danes nekaj pred 15. uro popoldan je na Breznikovi cesti v Ihanu mlajši voznik iz neznanega razloga z osebnim vozilom zapeljal na nasprotni vozni pas ter nato trčil v drog javne razsvetljave, pri tem je sopotnik utrpel hujše poškodbe. Na kraju nesreče so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, reševalci NMP ZD Domžale in policisti PP Domžale.

Milan Peterc, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči na Breznikovi cesti v Ihanu, v bližini cvetličarne, obveščeni ob 14.55 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče ter nudili pomoč in oskrbo huje poškodovanemu sopotniku, katerega so nato prevzeli reševalci NMP ZD Domžale ter ga prepeljali v UKC Ljubljana. Voznik je v nesreči utrpel lažje poškodbe. Gasilci so odklopili akumulator na vozilu, počistili cestišče razlitih motornih tekočin ter usmerjali promet.

Vzrok za nesrečo naj bi bila vožnja po nasprotnem voznem pasu, saj naj bi voznik zaradi neznanega razloga zapeljal na nasprotno vozišče ter nato trčil v drog javne razsvetljave, ki je bil v nesreči poškodovan, prav tako je bilo zelo poškodovano tudi osebno vozilo. O uničenem drogu javne razsvetljave je bila obveščena pristojna služba.

So pa poklicni gasilci CZR Domžale danes nekaj po trinajsti uri posredovali tudi na Ljubljanski cesti v Domžalah, kjer so odpirali vrata stanovanja, ki so se zaklenila stanovalki, ko je za krajši čas zapustila stanovanje, v njem pa je bil takrat tudi prižgan štedilnik, saj je občanka kuhala kosilo. Gasilci so s tehničnim posegom odprli vrata ter stanovalki omogočili vstop v stanovanje in nadaljnjo pripravo kosila.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi