Tudi letos mengeški likovniki v Grožnjanu

Mednarodni letos že 26. Ex tempore Grožnjan je potekal od 26. do 29. septembra. Likovno društvo Mengeš že vrsto let redno sodeluje na tem mednarodno priznanem festivalu umetnosti v Istri. Oddanih je bilo kar 235 likovnih del čez 200 sodelujočih umetnikov z vseh vetrov. Na ex temporu je letos sodelovalo enajst članic društva s svojimi likovnimi deli, in sicer: Leonida Goropevšek, Martina Kozamernik, Binca Lomšek, Špela Magister, Ina Malus, Irena Novak, Barbara Rabič, Mira Resnik, Emanuela Rodica, Helena Testen in Milica Tomšič.

Likovna dela smo članice ustvarjale od četrtka po žigosanju platen, v nedeljo pa smo jih obesile na fasade hiš tega starega istrskega mesta umetnosti. Sonce je kmalu pregnalo jutranje meglice po okoliških gričkih, zasijali so v vsej svoji jesenski lepoti. Ulice so bile polne obiskovalcev, ki so uživali v lepem vremenu in ogledovali slike na kamnitih fasadah. Mesto umetnikov Grožnjan je krasilo veliko različnih del, prav tako pa tudi različnih tehnik in tematik. Številni umetniki tega mednarodnega festivala so si poiskali prostor, kjer bi njihovo delo prišlo še posebej do izraza in kjer bi ga ljubitelji likovnega upodabljanja opazili. Spremljajoče prireditve so še popestrile dogajanje v tem starem istrskem mestu.

Letos je prvič sodelovala tudi nova članica našega društva Mira Resnik, ki je na veliko presenečenje prejela »nagrado sodelujočih umetnikov« za svoje likovno delo »Teksture«, za to prestižno nagrado ji iskreno čestitamo.

Čudovito vreme in vzdušje na tem umetniškem griču s starim mestom Grožnjan, ki je poznano daleč naokoli s svojim tradicionalnim ex temporom, je na udeleženke vplivalo tako, da bodo še bolj zavzeto ustvarjale, saj so si nabrale vtisov za nove likovne izzive. Prav gotovo se ga bodo tudi prihodnje leto aktivno udeležile.

Besedilo in fotografije: Binca Lomšek

Komentarji uporabnikov
Tagi