Želite obiskati in spoznati zanimivosti Velike planine?

Zavod za šport in rekreacijo Domžale vas vabi na pohod, ki ga s Planinskim društvom Domžale organizira za vse, ki želijo obiskati in spoznati zanimivosti Velike planine. Izlet bo potekal v nedeljo, 17. junija 2018 in je brezplačen, udeležba pa je možna le ob predhodni prijavi. Program vas bo popeljal po včasih pastirskih, sedaj čedalje bolj pohodniških poteh Velike planine.

Zbor je v nedeljo, 17. junija 2018, ob 7.00 uri, na makadamskem parkirišču za blagovnico Tuš v Domžalah. Z avtobusom se boste odpeljali do izhodišča na Rakovih ravneh. Naredili boste krožno pot in spoznali pobočja pašnih planin. Ustavili se boste v Velikem stanu, obiskali muzejsko Preskarjevo bajto, se povzpeli do Gradišča, najvišjega vrha Velike planine, pogledali za snegom v jami Vetrnici, se ustavili pri Planinskem domu, prehodili Malo in Gojško planino ter ob tem spoznavali pisano cvetje Velike planine.

»Izlet je nezahteven, z višinsko razliko okoli 500 m. Skupne hoje z daljšimi postanki bo za približno šest ur, zato so obvezni dobri pohodniški čevlji, vetrovka, kapa, rezervna majica, dovolj tekočine in malica iz nahrbtnika. V primeru poslabšanja vremena bomo izlet prilagodili razmeram. Izlet je primeren za vse starosti,« pravijo na Zavodu za šport in rekreacijo Domžale. Predviden povratek v Domžale je po 17.00 uri.

Izlet je brezplačen, vendar je udeležba mogoča le ob predhodni prijavi, do zasedbe prostih mest na avtobusu. Prijave so mogoče na telefonski številki 041 731 797.

Miha Ulčar; Foto: Zavod za šport in rekreacijo Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi