Vseslovenski »Tek s prijateljem«

Kdo vam lahko najbolje pomaga, kdo vam lahko najbolje svetuje, kdo vam pomaga v nesreči? PRIJATELJ! Zato tek s prijateljem. Vsak tekač naj si izbere prijatelja netekača ter ga prepriča, da gre z njim ven v naravo na tek.

Športno kulturno izobraževalno društvo (ŠKID), Jaz sem najboljši iz Portoroža, je dalo pobudo, da bi današnjo nedeljo potekal vseslovenski tek "Tek s prijateljem"  Zato si izberite enega prijatelja (sorodnika, partnerja, otroka…), ki je netekač in se odpravite z njim na krajši tek. Tecita po dobro znani progi v domačem kraju in se fotografirajta ter jim fotko pošljite, da jo objavijo na njihovi spletni strani, kjer si lahko preberete preberete zgodbe tistih, ki jim je že uspelo in dobite program teka za popolne začetnike.

Pomagajte prijatelju ali prijateljici, da steče in postanite njegov idol oz. mentor teka. Kar zdaj takoj si nekoga izberite in ga pokličite ter si rezervirajte termin za današnji tek. Saj veste najtežje je začeti! Za netekača so največji problemi, kdaj in koliko teči. Zato potrebuje mentorja oz. prijatelja, ki mu pomaga in ga motivira. Pri tem ni pomembno ali pretečete 300 metrov ali 10 kilometrov. Pomembno je, da spodbujate drug drugega, si izmenjujete izkušnje in nasvete ter poskušate uživati v teku.

Dobra ideja za današnjo nedeljo. In če je že vreme "kislo", lahko sami naredimo nekaj za prijetno vzdušje. Vabimo vas na tek s prijateljem.  Fotografijo teka s prijateljem lahko pošljete na: najboljši@gmail.com.

Vseslovenski dan teka s prijateljem je promocija teka in prijateljske pomoči tekačev začetnikom teka. Naj danes tudi po Domžalah in okolici poteka "Tek s prijateljem".

Avtor: Miha Ulčar, Foto: arhiv Domžalca
Tagi