V polfinalu Pokala Slovenije nogometaši Domžal proti lanskemu finalistu Celju

Na sedežu Nogometne zveze Slovenije na Brdu pri Kranju so ob 12:00 izžrebali para polfinala slovenskega pokala. Nogometaši Domžal bodo morali za uvrstitev v tretji finale v zgodovini kluba premagati lanskega finalista Celje. Prva tekma bo predvidoma 13. aprila na Areni Petrol, povratna pa teden dni pozneje v Športnem parku Domžale.

Nogometaši Domžal so letošnje pokalno tekmovanje začeli v drugem krogu, ko so s 3:1 premagali ljubljansko Ilirijo. V četrtfinalu je varovancem Luke Elsnerja žreb namenil aktualne pokalne prvake iz Kopra. Po porazu z 0:1 na prvi tekmi, so rumeni v pravi srhljivki pripravili preobrat na Bonifiki. Odločilen gol za zmago z 2:1 in napredovanje s skupnim izidom 2:2 je v zadnji sekundi sodnikovega dodatka rednega dela tekme dosegel Benjamin Morel: ''Ponavljam izjavo z zadnjega žreba, ki nam je namenil Koper. V pokalnem tekmovanju šteje le naslov, zato je potrebno premagati vse nasprotnike. Žreb nam je namenil Celje, a tudi v primeru drugačnega razpleta bi bili enako zadovoljni, saj je naš cilj osvojitev lovorike,'' je po žrebu dejal trener Luka Elsner, ki se zaveda, da bo obračun proti trenutno šestouvrščenemu moštvu Prve lige Telekom Slovenije vse prej kot lahek: ''Čaka nas zahteven dvoboj, saj bo Celje tekmovalna ekipa, ki bo v pokalu najverjetneje reševala svojo sezono. Enako izkušnjo smo imeli že lani s Koprom in ni nam uspelo. Prepričan sem, da bo letos drugače. To bo eden najpomembnejših dvobojev spomladanskega dela sezone in k tekmama bomo pristopili skrajno resno. Zavedamo se, da bomo morali vložiti ogromen napor, da se prebijemo v finale.''

Dvakratni državni prvaki, ki so svoj edini naslov pokalnega zmagovalca osvojili leta 2011, so se v polfinale pokala uvrstili petič oziroma drugič zapored. Lani jih je s skupnim izidom 2:1 izločil končni zmagovalec Koper, ki si je po minimalni zmagi na domačem igrišču, napredovanje v finale prislužil z remijem 1:1 na povratni tekmi v Športnem parku Domžale. Tudi letos bodo Domžalčani prvo tekmo polfinala odigrali v gosteh, povratno pa v Športnem parku, kjer jim v letošnji sezoni ne gre najbolje: ''Postaviti bomo morali nov trend. Naša želja je, da si na gostovanju olajšamo izhodišče pred povratno tekmo. Tega smo zagotovo sposobni, saj smo bili jeseni na gostovanjih zelo uspešni. Prepričan sem, da bomo tudi na domačih tleh, ob glasni podpori s tribun, uspeli stvari obrniti v svojo korist. Moramo napredovati v finale in vesel sem, da bo povratna tekma doma,'' je zaključil domžalski strateg, ki bo trenutno pripravljenost svojega moštva prvič preizkusil jutri ob 14:30, ko bo na igrišču z umetno travo v Športnem parku Domžale gostovala vodilna ekipa 2. slovenske nogometne lige, Kalcer Radomlje.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)
Tagi