Telovadnico jutranjih oranžnih telovadcev krasi nov leseni obešalnik

Ker so vandali na rekreacijski poti ob reki Kamniški Bistrici vedno zelo aktivni, so bili telovadci Društva Šola zdravja skupine Drevored 88 lip Domžale, ki vsako jutro ob pozdravu sonca telovadijo na prostem, že nekaj časa brez obešalnika za bunde in jopice, saj so jim ga nepridipravi že nekajkrat “izmaknili” in ga odnesli ali odvrgli proč.

Vinko Bizjak, eden izmed jutranjih telovadcev, je na sprehodu v gozdu našel lepo leseno rogovilo in takoj se mu je porodila misel, da bi bila dobra za obešalnik. Rogovilo je odnesel domov, kjer je odžagal veje na primerno razdaljo, nato pa s spajkalnikom vžgal naziv ŠOLA ZDRAVJA 88 LIP. Obdelano rogovilo, ki je spominjala na obešalnik, je nato prinesel pred brv, ki povezuje Domžale s Podrečjem. Tam se namreč nahaja telovadnica, kjer vsako jutro poteka telovadba. Pri postavitvi lepega lesenega obešalnika je Vinku pomagal tudi Tone Majcen, ki nam je povedal, da je sicer samo podporni član Društva Šola zdravja, saj sam ne telovadi, ampak zanj telovadi njegova žena. Na koncu je Vinko novemu obešalniku nadel še plastično rdečo kapico, da mu voda ne bi tekla med vitre.

Novi leseni obešalnik sedaj ponosno stoji in čaka, da sprejme prve bunde in jopice na svoje “ročice”. Kot nam je zaupal obešalnik, se nadeja dolgega življenja ob gledanju članic in članov skupine Drevored 88 lip Šole zdravja, kako lepo migajo in se raztegujejo ter upa, da ne bi kakšnega vandala spet zasrbeli prsti, zaradi katerega bi se lahko znašel med racami in čapljami v Kamniški Bistrici.

Avtor: Miro Pivar; Foto: Miro Pivar

Tagi