Stopite v svet boksa in kickboxinga s Klubom borilnih veščin Domžale

Dan odprtih vrat Kluba borilnih veščin Domžale - Za vse generacije

V Klubu borilnih veščin Domžale, ki deluje že od leta 2003, izvajajo kvalitetne treninge boksa in kickboxinga tako na rekreativni kot na tekmovalni ravni. Klub je včlanjen v Boksarsko zvezo Slovenije, Kickboxing zvezo Slovenije, WAKO kickboxing zvezo in Olimpijski komite Slovenije, zato vsi diplomirani trenerji kluba v sklopu le teh zvez stalno nadgrajujejo svoje kvalitetno znanje, ki ga nato prenesejo na člane kluba.

Da bi se z boksom in kickboxingom ter tudi s samoobrambo seznanilo čim več občank in občanov, Klub borilnih veščin Domžale ob začetku novega šolskega leta organizira Dan odprtih vrat, ki bo potekal, 3. 5. in 6. septembra 2019, v telovadnicah na OŠ Dob in OŠ Venclja Perka. Na dnevu odprtih vrat bo na voljo brezplačni trening boksa in kickboxinga za vse generacije in obeh spolov. Poleg tega, da se boste lahko pobližje seznanili s tehnikami obeh borilnih veščin, vam bodo predstavili tudi možnosti rekreativnega in tekmovalnega udejstvovanja v klubu ter šolo boksa in kickboxinga.

LOKACIJE
Osnovna Šola Dob (Šolska ulica 7, 1233 Dob)
Venclja Perka Domžale (Ljubljana 58 a, 1230 Domžale)

BOKS IN KICKBOXING ZA REKREATIVCE
Torek, četrtek in petek ob 19:00 – 20:30 ure

BOKSARSKA IN KICKBOXING ŠOLA (5-15 let)
Torek in četrtek ob 19:00 do 20:00 ure (5 do 10 let)
Torek, četrtek in petek od 19:00 do 20:30 ure (10 do 15 let)

!!! Zaradi omejenega števila oseb v skupinah je obvezna predhodna prijava dneva treninga na  e-naslov mladiboksardob@gmail.com ali na tel. št. 031 220 489.

V Klubu borilnih veščin Domžale trenirajo veliko različnih disciplin, ki se razlikujejo v »kontaktni tehniki« in sicer ali pride do udarca/dotika ter v tem, katere tehnike se uporabljajo pri določeni disciplini. Hkrati pa je pri katerikoli disciplini obvezna zaščitna oprema (rokavice, zaščitna čelada (s pomožnim vezirjem), zaščita za goleni, zaščita za noge, zaščita za genitalije,…), s katero trenerji za posamezno disciplino seznanijo vse pred začetkom treningov, saj se oprema tudi glede na disciplino rahlo razlikuje.

KAKO POTEKAJO TRENINGI

Pri začetnikih je poudarek na pravilni borilni tehniki, saj se napake, ki jih ne odpravimo v tej fazi, kasneje zelo težko popravi. Seveda tudi začetniki delajo vaje za moč, eksplozivnost, koordinacijo in vadijo na rekvizitih, vendar je najpomembnejše učenje tehnike (udarci, obramba, gibanje po borišču, kombinatorika). Pri nadaljevalcih trenirajo v višji prestavi, poudarek je na stvareh, ki delujejo v praksi (taktika, kombinatorika, sparing) in v doseganju celostnega borilnega znanja na ravni, ki omogoča uspešno borbo. Treningi so zasnovani strokovno, uporabljajo različne metode treninga – starejše in novejše – s ciljem, da v nekem optimalnem, čim krajšem času – vzgojijo borko/borca, ki se bo sposoben boriti v ringu in tudi v življenju.

Naj pričakujem podplutbe? Zlomljen nos? Bo moj obraz z leti začel spominjati na obraz Jakea LaMotte? NE!!!!

Udeležba na sparingu je odločitev vsakega posameznika. Na sparingu je prisoten trener; začne se s sparingom brez dotika, potem pa se moč udarcev stopnjuje, so pa vedno kontrolirani, tako da ni ne podplutb, še manj pa zlomljenih nosov. Sparing je oblika preizkušanja vsega, kar smo se naučili in je, ko ga enkrat spoznamo in obvladamo, za mnoge najljubši del treninga.

V skrivnostni svet borilnih veščin vas bo skupaj s trenerji popeljal šampion Marjan Bolhar.

OPREMA ZA TRENING

Čim prej (beri takoj, ko se odločiš za trening) si kupiš boksarske rokavice, teže 10 ali 12 unč in po možnosti usnjene. Vse ostalo – ščitnike za noge, zobe , čelado… – lahko kupuješ postopoma in kasneje.

ŠE NEKAJ O KLUBU

Treningi so kvalitetno zasnovani tako za rekreativce kot za tekmovalce, kar pa dokazujejo zelo visoka mesta na tekmovanjih članov ter članic kluba. Hkrati pa učijo člane, da je borba kot sama, nadzorovan del športa borilnih veščin, pri kateri je smisel pridobiti kontrolo nad svojim telesom ter izpopolniti hitrost ter tehniko udarcev.

Tekmovalno imajo nosilke in nosilce medalj iz državnih prvenstev, evropskih prvenstev, svetovnih pokalih, mednarodnih tekmovanjih … Imajo več kot 50 državnih prvakov v boxingu in kickboxingu.

Kickboxing šport in boxing za rekreativce lahko vadita oba spola saj:

  • izboljša osnovno kondicijo,
  • izboljša samozavest,
  • izboljša moč, hitrost, eksplozivnost,
  • in še veliko več.

Poleg boksa in kickboxinga trenirajo tudi samoobrambo.

Velja tudi izpostaviti, da šport tudi omogoča stalno nadgrajevanje, pri čimer vsem članom razlagajo miselnost, da je pot do dosegov ciljev še kako mogoča, vse kar je potrebno je veliko truda, kar pa ne pomeni nič nemogočega. Z mislijo stalnega izpopolnjevanja in nadgrajevanja klub vsa ta leta deluje s članicami in člani, katerih je pozitiven pristop nekaj vsakdanjega, zato vas vse vabijo, da postanete del njihovega naraščajočega tima.

Za več informacij si oglejte njihovo spletno stran www.teambolhar.si, prav tako so VEDNO na voljo na telefonski številki 031 220 489, na e-naslovu mladiboksardob@gmail.com ali pa jih poiščite na facebooku.

Miha Ulčar; Foto: Klub borilnih veščin Domžale; Video: Team Bolhar

 

Komentarji uporabnikov
Tagi