Športni park Domžale gostil 20. letne športne igre SDS

V Športnem parku Domžale so v soboto, 15. junija 2019, potekale tradicionalne 20. letne športne igre SDS, ki jih je organiziral Športni forum SDS, pri soorganizaciji pa so sodelovali občinski odbori Domžale, Trzin, Mengeš, Lukovica in Moravče. V sedmi različnih ekipnih in posamičnih športnih disciplinah je sodelovalo preko dvesto članic in članov stranke SDS iz vse Slovenije.

Vsako leto stranka Slovenska demokratska stranka s športnim forumom SDS organizira letne športne igre za svoje članice in člane, jubilejne 20 letne igre pa so tokrat organizirali v Domžalah. Mag. Tomaž Deželak, predsednik Občinskega odbora SDS Domžale nam je povedal, da je pri soorganizaciji letošnjih letnih iger, ki so jih organizirali v Športnem parku Domžale, sodeloval domžalski občinski odbor, v sodelovanju s sosednjimi občinskimi odbori iz Trzina, Mengša, Lukovice in Moravč, za kar se jim ob tej priložnosti lepo zahvaljuje. »Da so športne igre, ki so obenem namenjene tudi druženju in udejstvovanju v različnih športih, potekale brezhibno in tekoče, gre zahvala tudi Zavodu za šport in rekreacijo Domžale ter tudi domžalskemu nogometnemu klubu, ženskemu košarkarskemu klubu in atletskemu klubu, ki so nam pomagali s športnimi rekviziti. Vsem se prav lepo zahvaljujem,« je povedal mag. Deželak.

Športne igre pa niso letošnja prva organizacija dogodka v okviru SDS v Domžalah. Po besedah mag. Deželaka je pred letošnjimi evropskimi volitvami v Domžalah potekalo srečanje članic in članov obljubljanske regije SDS, kjer se je zbralo med 200 in 250 člani: »V našem občinskem odboru se trudimo poživiti čim več aktivnosti. Treba pa je priznati, da pri organizaciji dogodkov poleg domžalskega povsod sodelujejo tudi ostali štirje odbori. Take športne igre, ki so na sporedu danes, pa so pika na i, na dogodek pa pride tudi predsednik stranke Janez Janša.«

Mag. Tomaž Deželak in Gregor Predalič.

»Letos v Domžalah potekajo že jubilejne 20. letne športne igre SDS, ki se jih vsako leto udeleži od 200 do 300 članic in članov iz vse Slovenije. Poleg košarke, malega nogometa, odbojke na mivki, tenisa, namiznega tenisa, krosa in šaha, smo letos uvedli še dodatno disciplino – golf, ki pa smo ga že izvedli pred štirinajstimi dnevi,« nam je o športnih igrah povedal Gašper Predalič. Za večino ekipnih športov posamezni občinski odbori sestavijo svojo ekipo, v nekaterih ekipah so posamezniki iz različnih občinskih odborov, so pa vedno zanimivi dvoboji posameznih regij. »V stranki SDS damo velik poudarek na druženje med člani, športne igre so ene izmed takšnih druženj«, še pojasni Predalič.

Za prijetno športno vzdušje so poskrbeli številni navijači. Dogodka so se udeležili tudi predsednik SDS Janez Janša, poslanka DZ RS Alenka Jeraj, in poslanci DZ RS Bojan Podkrajšek, Franci Kepa, Dejan Kaloh in Danijel Krivec.

Športne igre SDS so vsebovale sedem ekipnih in posamičnih športnih disciplin.

Prvi trije v ekipnih športih so prejeli pokale, tekmovalci v posameznih kategorijah pa medalje. Pokal za najboljši odbor je letos osvojil MO SDS Ljubljana. Prvo mesto v nogometu je osvojila ekipa OO SDS Ribnica na Pohorju, ki je zmagala tudi v igranju odbojke na mivki. V košarki so prepričljivo zmagala ekipa OO SDS Žalec. Pokal za prvo mesto v igranju šaha je osvojil MO SDS Celje. Zmagovalec tenisa je Lucijan Klemenčič. V teku so zmagali: Drenik Alen, Klemen Traven, Boštjan Strnad, Danijel Oblak, Lucija Pristovnik, Brina Skornšek in Suzana Rozman. V namiznem tenisu sta se zmage veselila Edi Ravnjak iz OO SDS Slovenske Konjice ter Silvija Ravnikar iz Ljubljane.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Andraž Koželnik, Miha Ulčar

Tagi