S športnim srcem in vztrajnostjo nogometaši NK Kalcer Radomlje ponovno med prvoligaško elito

V Restavraciji Arboretum v Volčjem Potoku je v petek, 15. julija 2016, potekala predstavitev članske ekipe NK Kalcer Radomlje, saj jih do pričetka 26. nogometne sezone v samostojni Sloveniji, v kateri bo izjemno pomembno in vidno vlogo igral tudi radomeljski klub, ki bo drugič v zgodovini nastopal v 1. slovenski članski nogometni ligi, loči le še nekaj ur. Čaka jih namreč že prvi mestni derbi v letošnji sezoni.

Po sezoni 2014/15 se je članska ekipa NK Kalcer Radomlje po zgodovinski osvojitvi naslova prvakov 2. SNL, ekspresno vrnila med slovensko nogometno elito in bo ponovno zaigrala v najelitnejšem slovenskem klubskem nogometnem tekmovanju. Po besedah sekretarja kluba Uroša Juračiča, ki je vodil predstavitev članske ekipe, Radomlje v prvi ligi nastopajo kot klub, ki prihaja iz najmanjšega kraja od vseh desetih prvoligašev oziroma je edini klub, katerega kraj ne predstavlja lastne občine: »Kar samo priča o tem, da se v radomeljskem nogometu dela kvalitetno, pri čemer je potrebno poudariti, da ne glede na to kako majhni smo, s tem nismo obremenjeni ampak na to gledamo kot na našo prednost pred ostalimi klubi.« Pri tem je poudaril še, da v klubu čutijo pripadnost in podporo prebivalcev, lokalne skupnosti, podjetnikov, društev in vseh ljudi, ki so na kakršen koli način aktivno vključeni v športno, družabno in dogajanje v Radomljah.

Predstavitve članske ekipe so se poleg nogometašev in trenerja Dejana Djuranovića udeležili tudi predstavniki vodstva kluba na čelu s predsednikom Matjažem Marinškom, strokovni štab kluba, glavni sponzor kluba – generalni direktor Kalcer d.o.o. Metod Cerar, predsednik KS Radomlje Metod Marčun, sponzorji, predstavniki navijaške skupine Mlinarji ter direktor podjetja Avto Cerar Kamnik Igor Jeretina, ki je predsedniku izročil šest ključev novih vozil znamke Seat, ki jih bodo nogometaši dobili v uporabo za vso sezono. Pri tem je izpostavil, da verjame, da bodo radomeljski nogometaši dokazovali, da sta za uspeh pomembna športno srce in vztrajnost.

Direktor podjetja Avto Cerar Kamnik Igor Jeretina  je predsedniku kluba Matjažu Marinšku izročil šest ključev novih vozil znamke Seat.

V svojem govoru se je predsednik kluba Matjaž Marinšek najprej zahvalil vsem sponzorjem in donatorjem, ki jim zvesto stojijo ob strani. Izpostavil je tudi čas izpred leto dni, ko so Radomlje izpadle iz prve lige in so jim vsi napovedovali, da se nikoli več ne bodo pobrali in sestavili. »Mislim, da je največji uspeh, da smo padli, se pobrali in zmagali drugo ligo. Iskrene čestitke fantje za vse kar ste naredili in strokovnemu štabu«, je povedal Marinšek. Po njegovih besedah zmagovanje ni vse: »Prizadevanje, da zmagujemo pa je vse. In mi moramo sedaj narediti ta korak naprej. Sedaj ni dovolj, da smo simpatični. Sedaj rabimo korak naprej. Pa ne pogojujem z obstankom. Vem, da ste zelo dobro delali in da smo ekipo točno tako okrepili, kot smo si zastavili. Osnova so igralci, ki so priigrali prvo ligo, njim pa smo dodali še pet novih nogometašev.« Dejal je tudi, da verjame v to ekipo, ki ima hrabrost.

Trener Dejan Djuranović je v zvezi s pripravami povedal, da so opravili to, kar so si začrtali in sicer s samim delom, treningi in prijateljskimi tekmami. Kar ga najbolj veseli je to, da so fantje vsi zdravi. Verjame, da bodo tiste izkušnje, ki so jih dobili v prvi sezoni v prvi ligi znali izkoristiti, kot so jih znali v lanski sezoni v 2. ligi: »Če smo namreč znali ostati pokončni in tiste izkušnje prenesli in jih unovčili z rezultatom, bili od začetka do konca na prvem mestu ter zasluženo osvojili pokal. Prepričan sem, da je ta ekipa v drugi prvoligaški sezoni sposobna konkurirati ostalim ekipam.«

Trener Dejan Djuranović. 

Kapetan članske ekipe Igor Barukčič je med drugim dejal, da je za njimi izvrstna sezona v kateri so bili prvaki druge lige: »Zato bi se rad zahvalil svojim soigralcem, strokovnemu štabu, vodstvu kluba, sponzorjem in novinarjem. Skratka vsem, ki ste bili del tega uspeha.« Povedal je tudi, da so opravili kvalitetne priprave in da so pripravljeni na prvo ligo. Ob tem se je še enkrat zahvalil vodstvu kluba, ki je sprejelo izziv in jim omogočilo igranje v prvi ligi: »Seveda pa to ne bi bilo mogoče izvesti brez naših sponzorjev, ki so in bodo s svojimi prispevki podprli naš klub. Zato zahvala vsem, ki ste nas podpirali, nas podpirate in nas boste podpirali tudi v prihodnje.« Po njegovih besedah je njihov cilj ostati v prvi ligi. V imenu vseh igralcev je dejal, da bodo dali na vsaki tekmi vse od sebe in da bodo dostojno branili barve njihovega kluba ter da bodo naredili vse, da ostanejo med elito.

Kapetan članske ekipe Igor Barukčič.

Članska ekipa: Igor Barukčič (kapetan), Vjekoslav Andrić, Aljaž Ivačič, Tim Kruljac (vratarji), Žan Kumer, Domen Jugovar, Tomaž Avbelj, Gal Primc, Gregor Kosec, Aleksandar Zukić, Luka Cerar, Dinis Lidjan, Josip Balič, Marko Nunič, Tadej Rems, Grega Marinšek, Luka Gajić, Tin Karamatič, Marko Kovjenić, Robi Jakovljević, Dušan Stoiljković, Rok Jazbec, Kristjan Šipek, Milan Andđelković, Liridon Osmanaj, Tine Hlede in Miha Vidmar.

Zahvalili so se tudi sponzorjem in donatorjem, katerih ni malo in so jim še kako hvaležni: Kalcer d.o.o., Avto Cerar Kamnik, EES sistemi, Alcu, Ream, Jub, Termit, Kovinostrugarstvo Levstek, Instalacije Urbanija, Montaža Škerjanec, Kosec Miha s.p., Opara Vido s.p., Vodoterm, Knauf, Knauf instalation, Velux, Ursa, Armstrong, EIS Skočaj, Avtoprevozništvo Dolinšek, Fermi, Plastenka, Rofix, Alu Brolih, Rigips, Lamo, Urko d.o.o., Kos Janez s.p., Telekom Slovenije, Gostilna Repanšek, Gostilna Jaka, Radio Hit, Količevo Karton, Stanko Šinkovec, Zumiks trans, Car center Cerar, Zavarovalnica Triglav, Joma – Masel, Gostilna pri Jurju, Gostilna Zlata kaplja in RP Desing. Prav tako gre zahvala za podporo in pomoč Občini Domžale in Zavodu za šport in rekreacijo Domžale.

Na predstavitvi so predstavili tudi članske drese in vozila znamke Seat, ki so jih dobili nogometaši v uporabo.

Predstavitev članske ekipe je z orientalskimi plesi popestrila plesalka Taisshe. Ob koncu pa so vse povabili na tekmo 1. kroga PLTS 2016, ki bo v nedeljo, 18. julija 2016, ob 18.15, ko gostujejo v Domžalah na občinskem derbiju, le teden dni kasneje, natančneje v soboto, 23. julija 2016, ob 20.15, pa k njim v goste, prav tako v Domžale, prihajajo aktualni prvaki, nogometaši Olimpije.

Več foto utrinkov s predstavitve članske ekipe NK Kalcer Radomlje si lahko ogledate TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi