V Krašnji so majhni in veliki tekli za krof

Vsako leto se sprašujem, ali je to tek za krof, ali tek na krof? Vsekakor, pa vsak udeleženec na koncu dobi slasten krof, ki ga v ta namen podari Gostinsko Podjetje Trojane. In kaj je boljšega, kot priti ves zadihan na cilj, prejeti medaljo in velik trojanski krof z marmelado. Tudi, če si pojedel ves zajtrk, enostavno “snedeš” še slastni trojanski krof.

Krof in Športno društvo Krašnja sta že dolgo časa povezana, saj je letošnjo prvo oktobrsko nedeljo potekal že 36. tek za krof, 28. pohod za krof, 10. krofkov tek in 3. tek veterank in veteranov za krof. Vsaka skupina je imela svojo razdaljo in vsi so jo uspešno premagali. Ob tem niti ni pomemben čas teka, ampak dejstvo, da se nikomur ni nič pripetilo. Sicer je bila nedelja primerna za tek, ne preveč vroča, z rahlim vetrom, a suha brez padavin.

Če smo v soboto videli županjo mag. Olgo Vrankar, kako v Domžalah lička koruzo, je tokrat prevzela mesto štarterja in tudi to delo ji ni delalo preglavic, tako kot ličkanje.

Pa si poglejmo rezultate (prva tri mesta):

Deklice 2010 in mlajše:

  • Alina Taborin, Ljubljana, Trina Jarc in Neja Pestotnik, obe AK Domžale,

Deklice 2008-2009:

  • Zoja Per AK Domžale in Tjaša Kosec, Krašnja

Dečki 2010 in mlajši

  • Gaber Drča Ovca, Aron Team, Enej Taborin, Ljubljana, Rožle Vesel, Lukovica

Dečki 2008-2009:

  • David Černe, TK Šmarnogorska naveza člani 2007-2003, Mark Kočar, Ažbe Škofljanc, oba AK Domžale

Člani 2002 -1993:

  • Rok Vrankar, Moravče v supergah, Gašper Škofljanc, AK Domžale in Gašper Štupar, Bar pod lipo

Člani 1992 -1983:

  • Patrik Sevšek, Kisovec, Andrej Ovca, Aron Team, Aleš Mežnarič, ŠD Krašnja in Aljaž Smolnikar, Vir (imela sta isti čas za tretje mesto)

Člani 1982 1973:

  • David Koprivšek, Moravče v supergah, Tomaž Furlan, Trzin in Tomaž Kavčič, Bar pod lipo

Člani 1972-1963:

  • Robert Iglič, AK Mengeš, Andrej Černe, TK Šmarnogorska naveza, Tine Bizilj. Moravče

Člani 1962 in starejši:

  • Bojan Galin in Rajko Sršen, oba KGT Papež in Alojz Sušnik, DU Kamnik

Članice 2007- 2003:

  • Neja Ambrož, AK Domžale

Članice 2002-1993:

  • Maja Per, AK Domžale, Anja Javeršek, Kisovec,

Članice 1992-1983:

  • Špela Posar, AK Domžale

Članice 1982-1973:

  • Lilijana Kos Krajno Brdo

Tokrat je bil najstarejši tekmovalec Alojz Sušnik iz DU Kamnik, najstarejša tekmovalka v primerjavi z najstarejšim, rosno mlada Lilijana Kos iz Krajne Brdo. Absolutni zmagovalec je bil Mark Kočar iz AK Domžale, od koder prihaja tudi najhitrejša tekmovalka Maja Per.

Odlična organizacija je bila tudi tokrat v rokah članov in članic ŠD Krašnja, katerim so v pomoč priskočili člani Atletskega kluba Domžale ter Gorske reševalne službe Ljubljana. In ker brez glavnega pokrovitelja ne gre, smo bili tudi tokrat na teku za krof deležni trojanskih krofov, slastnih in okusnih polnjenih z marmelado in posutih s sladkorjem. Meni se še sedaj cedijo sline. A, saj bo hitro leto naokoli in v Krašnji bo ponovno dišalo po krofih GP Trojane in tudi po potu tekmovalcev. Zato začnite vaditi že danes, za trojanski krof se splača potruditi in preteči progo, a ne le za krof tudi za svoje zdravje. Obilo užitkov v teku do prihodnjega leta vam želimo in se vidimo na teku za krof prvo nedeljo v oktobru prihodnje leto.

Organizatorji dogodka se za pokroviteljstvo zahvaljujejo tudi Pizzeriji in špageteriji Olivia Trzin.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi