Srebrna medalja za Dom upokojencev Domžale

Športne igre zaposlenih v socialnovarstvenih zavodih

Prvi petek letošnjega junija so na Jezerskem potekale 30. športne igre zaposlenih v socialnovarstvenih zavodih, ki so zbrale udeležence iz cele Slovenije. Dogodek, katerega so se udeležili zaposleni iz kar 29 slovenskih domov, je bil namenjen ne le tekmovanju, temveč tudi druženju in krepitvi ekipnega duha med zaposlenimi, ki vsakodnevno skrbijo za najbolj ranljive člane naše družbe.

Med udeleženci je bilo tudi 17 zaposlenih iz Doma upokojencev Domžale, ki so se preizkusili v različnih disciplinah in dosegli lepe rezultate. V odbojki so po zmagi v prvi tekmi žal izpadli, vendar so pokazali borbenost in ekipno sodelovanje, kar je glavni namen tovrstnih iger.

V krosu so sodelovali trije predstavniki doma, ki so se pogumno podali na progo in prikazali vzdržljivost ter vztrajnost. Dom upokojencev Domžale je imel svojega predstavnika tudi v kategoriji lokostrelstvo, kjer je tekmovalec z natančnostjo in mirno roko prikazal odlične spretnosti.

Posebno pohvalo si zaslužijo tekmovalci v disciplini oviratlon, kjer so se, tako kot lani, odlično odrezali in zasedli 2. mesto. Ta dosežek priča o izjemni telesni pripravljenosti in timskem delu zaposlenih, ki so se s svojo vztrajnostjo in predanostjo povzpeli na sam vrh lestvice.

Športne igre 2024 na Jezerskem so ponovno dokazale, da so zaposleni v socialnovarstvenih zavodih ne le srčni in predani svojemu delu, ampak tudi odlični športniki, ki znajo združevati delo in zabavo ter krepiti medsebojne vezi. Veselimo se že naslednjih iger, kjer bodo zagotovo ponovno navdušili s svojimi dosežki.

Avtor: Tjaša Kobol, dipl.del.ter.; Foto: arhiv DUD

Tagi