Rekreativni disk golf turnir v Domžalah

V soboto, 8. maja 2021, bo v Domžalah potekal prvi disk golf turnir. Namenjen je posameznikom, skupinam in družinam, ki bi radi preizkusili disk golf. Disk golf je vrsta golfa, ki ga igramo z diski (frizbiji). Primeren je za otroke stare 8 let in več, za mlade in odrasle.

Kot vsak golf tudi disk golf igramo v naravi na igrišču. V Domžalah se disk golf igrišče nahaja od leta 2019 v parku Martina Krpana, poleg Ten-ten centra. Vsak, ki zna metati frizbi, že ima osnovo za igro disk golfa. Cilj igre je, da vsako progo poskusimo končati s čim manj meti.

V soboto bomo izpeljali predstavitveni disk golf turnir. Pridite sami ali s prijatelji ali družino. Brezplačno si boste lahko izposodili diske. Pokazali vam bomo kako se igra in podali se boste na metalno dogodivščino. Ste že vrgli frizbi 20, 30 ali celo 50 metrov? Mogoče ga boste v soboto. Dogodek je brezplačen, vstopnine ni.

Časovnica dogodka:

  • Kdaj: sobota, 8. 5. 2021, med 14. in 18. uro.
  • Kje: Krpanovo disk golf igrišče v Domžalah (park Martina Krpana).

Pridite kadarkoli. Oblečeni bodite športno (za hojo). Izposodite si diske, brezplačno odigrajte rundo ali dve. Zabavno bo!

*******************************************************

Individualne brezplačne predstavitve disk golfa potekajo tudi vsak torek in četrtek med 16.30 in 19. uro na disk golf igrišču v Domžalah. Gre za posamezne predstavitve, ne turnir.

Disc golf klub Ljubljana (DGKL) obstaja od leta 2016 s ciljem promovirati disk golf v Ljubljani in okolici. Na igrišču v Ljubljani imamo brezplačne predstavitve in vadbo (treninge) disk golfa. Na predstavitvah in vadbi se precej zabavamo in tudi resno delamo. Dokaz tega je 1. mesto med člani in juniorji ter 2. in 3. mesto med ženskami na zadnjem državnem prvenstvu, ki je bilo septembra 2020 na disk golf igrišču DiscGolfPark Planica. Tam smo bili najštevilčnejši disk golf klub.

Več informacij o DGKL najdete na www.dgkl.si, aktualne novice pa na naši Facebook strani.

Ekipa DGKL

 

Tagi