Na Rovah smo za tek!

Prvo oktobrsko soboto je TKD Rova organiziralo tek na Žiški vrh. Udeležilo se ga je lepo število krajanov – nekateri so bili tekmovalci, drugi pa gledalci in zavzeti navijači.

Pred začetkom tekmovanja so tekači oddali prijavnice, si nalepili štartne številke ter se dobro ogreli. Vsi – odrasli in otroci – so nato že nestrpno čakali na glasen: Pripravljeni, pozor, zdaj! Zagrizli so s koleni v hrib, izginili v gozd in navijačem ni ostalo drugega, kot da so z merilci šteli minute in sekunde, nato pa tekmovalce pričakali z glasnim navijanjem.

Prvi je na cilj pritekel Tine Hočevar iz Preserij (7:33), od deklet smo na ravnini najprej zagledali domačinko Nino Vrhovnik (8:11). Bučnega aplavza za absolutno zmago v kategoriji odraslih je bila deležna naveza mame in sina: zmagovalka je bila vsako leto nasmejana Neža Rode (26:19) ter njen sin Lovro (30:55).

Na svoj račun so prišli tudi predšolski otroci, ki so se mini teka udeležili v spremstvu svojih staršev ali babic.

Navdušeni tekači so si končno lahko postregli z domačimi dobrotami. Dišalo je po Simoninih buhteljnih, Andrejinih rumovih kroglicah, Rozkinih mini picah, Nežini ruladi, Janinih piškotih …

Hvala sponzorjem, mojstricam slaščic ter preostalim članom za pomoč pri vsej organizaciji. Zahvaljujemo se vsem tekmovalcem in tekmovalkam ter upamo, da bodo tudi drugo leto tako zagreti za tek!

Avtorica: Antonija Kokalj; Foto: AMU

Tagi