Pri nogometaših Domžal je zatajila realizacija

Krško – Domžale 0:0

Nogometaši Domžal so se z zadnjega gostovanja v jesenskem delu sezone vrnili s točko. Krško tako ostaja še naprej izjemno negostoljubno do rumenih, ki so v prvenstvu še četrtič remizirali, edino zmago v Posavju pa so dosegli v četrtfinalu letošnjeg pokala. Na stadionu Matije Gubca sta se tekmeca še drugič razšča brez golov, čeprav sta imeli obe ekipi nekaj lepih priložnosti za gol. 

Veliko več so jih imeli dvakratni državni prvaki, ki so predvsem v drugem polčasu neprestano oblegali vrata domačinov: ''Fante moram pohvaliti za borbenost, saj nam na takšnem igrišču drugega tako ali tako ni preostalo. Nekaj časa smo potrebovali, da smo se privadili na teren,'' je o nekoliko bolj zadržanem prvem polčasu povedal trener Simon Rožman. Njegovi varovanci so si najlepšo priložnost pripravili v 44. minuti, ko se je Slobodan Vuk sam znašel pred vrati Krškega, a iz ugodnega položaja ni uspel premagati vratarja Marka Zalokarja. V drugem polčasu pa so se priložnosti rumenim vrstile ena za drugo, a se mreža Krškega ni zatresla: ''Z igro v obrambi sem popolnoma zadovoljen, v fazi napada pa smo si pripravili pet stoodsotnih priložnosti, ki jih žal nismo izkoristili. Če ne dosežeš gola, si ne moreš prislužiti treh točk. Na drugi strani pa smo ohranili mrežo nedotaknjeno in s tem smo lahko zadovoljni,'' je pozitiven zaključek tekme izpostavil domžalski strateg.

Domžalčani so devetič v sezoni ohranili mrežo nedotaknjeno, šele tretjič pa jim ni uspelo doseči gola: ''Imeli smo popolno premoč na igrišču in v priložnostih, vendar se nam s točkovnega vidika to ne pozna. Verjamem, da smo na pravi poti, čeprav smo v zaključku jeseni malce padli. Tudi slabša igrišča gredo v prid ekipam, ki igrajo bolj obrambo. Na današnji tekmi je zatajila realizacija, vendar sem vesel, da smo si ustvarili veliko priložnosti,'' ni bil pretirano razočaran 33-letni nogometni strokovnjak. Domžalčani so na zadnjih dveh tekmah proti Radomljam in Krškemu osvojili le točko, kar je manj od pričakovanj. Kljub temu je prednost pred četrtim Celjem in peto Gorico ostala visokih devet točk, zaostanek za vodilnim dvojcem pa se je povišal na devet oziroma deset točk: ''Za nas zgodba še ni končana. Ne bomo se predali, saj se točke seštejejo na koncu prvenstva. V tem trenutku se razlika do vrha mogoče zdi ogromna, a pred nami je še ogromno tekem. Proti Mariboru se želimo zoperstaviti v najboljši možni luči in se na dolg odmor odpraviti s pozitivnimi občutki.''

Dvakratni prvaki bodo izjemno uspešen jesenski del sezone, v katerem so navduševali v evropskih tekmovanjih in tudi na večini prvenstvenih tekem, zaključili s poslastico. V 21. kolu bodo ob Kamniški Bistrici gostovali vodilni Mariborčani: ''Pri igralcih je čutiti določeno utrujenost, saj je za nami najdaljša sezona med vsemi klubi v Sloveniji. Kljub širini kadra, se to mora nekje poznati. Mariboru se bomo zoperstavili na svoj način. Na tekmi želimo uživati, potem pa bomo videli, kam nas bo to pripeljalo v rezultatskem smislu,'' je zaključil Rožman, ki je ob osmih zmagah in štirih porazih na klopi Domžal vknjižil prvi remi.

Avtor: Grega Krmavnar in Žiga Zupan; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sead Rošić (NK Domžale)
Tagi