Pohod na Mirno goro s Planinskim društvom Domžale

Planinsko društvo Domžale objavlja razpis izleta – pohoda na Mirno goro, ki bo v nedeljo, 30. septembra 2018, z odhodom ob 7. uri in povratkom okrog 17. ure. Pot lahka in primerna za vse pohodnike.

Mirna gora je z višino 1.047 m eden najvišjih vrhov Bele krajine. Planinski Dom stoji malo pod vrhom Mirne gore na jugovzhodnem območju Kočevskega Roga in zraven ruševin cerkvice sv. Frančiška. Od doma ali s preurejenega cerkvenega stolpa je zelo lep razgled. Na vzhodu je pod nami Bela krajina z Metliko in Črnomljem, na drugi strani Kolpe pa je že Hrvaška proti Karlovcu.

Pohod na Mirno goro bo v nedeljo, 2. septembra 2018. Dobimo se ob 7:00 na makadamskem parkirišču za blagovnico Vele / Tuš v Domžalah. Z avtobusom se bomo peljali proti Semiču, do parkirišča Vrčice. Od tu bo vzpona do Doma na Mirni za 2 in pol uri počasne hoje, spusta po drugi poti pa za 2 uri. Od koče do vrha je še 5 minut hoje.

Pot je lahka in primerna za vse pohodnike. Zadošča običajna pohodniška oprema. Predviden povratek v Domžale je okoli 17. ure.

Prispevek udeležencev je 10 EUR za člane PZS in 15 EUR za ostale, za otroke (P+O) v spremstvu obeh staršev, prispevka ni. Možno bo tudi poravnati članarino za vse, ki bi to želeli storiti ob tej priložnosti.

Prijave sprejema Jernej Grad, vodnik PZS, na tel. 031 264 740, do zapolnitve mest na avtobusu (35 sedežev), oziroma do četrtka, 27. 9. 2018.

V primeru slabega vremena bo pohod prestavljen, s ponovno potrditvijo udeležbe.

Vabljeni!

Planinsko društvo Domžale

Tagi