Odlično nadaljevanje članic in zmaga proti Rudarju

Štiri tekme, štiri zmage, 22 doseženih zadetkov. Potem, ko je marsikdo po remiju naših članic v 2. krogu SŽNL zmajeval z glavo in je bila ekipa deležna nemalo kritik, so se dekleta na čelu s trenerjem Mandićem odločila stvari vzeti v svoje noge, kar jim uspeva kot po tekočem traku.

Še vedno namreč ostaja grenak priokus remija na Krimu, navkljub temu pa so od tedaj naše članice pokazale povsem nov obraz, nanizale štiri zaporedne zmage, dosegle kar 22 zadetkov in prejele samo dva. Najprej so svojo jezo stresle nad Mariborčankami in jim v pokalu nasule kar osem zadetkov (8:0), potem pa so zapovrstjo morale našim puncam priznati premoč še ekipe novomeške Krke (8:1), Ajdovščine (5:1) in preteklo nedeljo še aktualne pokalne prvakinje iz Velenja (1:0).

Že pred srečanjem 5. kroga SŽNL se je vedelo, da bo radomeljska ekipa nastopila brez letošnjih okrepitev, Kaje Jerina (gleženj) in Karmen Ulbin (koleno), kar je tehtnico še nekoliko bolj nagnilo v korist Velenjčanjkam, ki so se letos še dodatno okrepile z igralkami, ki so v pretekli sezoni igrale v Slovenj Gradcu. Domači strateg Milomir Mandić je vseeno verjel v svoja dekleta in pred srečanjem napovedal, da bodo o zmagovalcih odločale malenkosti.

Prav tako se je tudi zgodilo. Po začetnem jalovem pritisku gostujoče ekipe so v 15. minuti prve zapretile Radomljanke, a je bila gostujoča vratarka na mestu. Radomlljanke so postajale vse nevarnejše, v 26. minuti pa je Monika Boh pobegnila gostujoči obrambi in premagala izkušeno vratarko Jadranko Zilić. V prvem delu velja omeniti še izjemno priložnost Larise Žejen, ki je bila za malenkost prekratka, dvakrat pa se je v polpriložnosti znašla tudi Nina Predanič, a ji na srečo nasprotnic žoge ni uspelo najbolje zadeti.

V drugem polčasu so gostje krenile na vse ali nič in vseskozi ogrožale domača vrata, a so bile Radomljanke na čelu z vratarko Sonjo Čevnik venomer na mestu in tako so tri točke zasluženo ostale doma. Monika Boh, strelka edinega in s tem odločilnega zadetka je po tekmi med drugim pohvalila celotno ekipo in dejala: "Zmage smo izjemno vesele, saj smo se vse borile in delale ena za drugo."

Čestitke dekletom za prigarano zmago, s tem so dokazale, da se lahko kosajo prav z vsako ekipo v Sloveniji in da postajajo vse nevarnejše tudi za vodilni dvojec iz preteklih sezon.

Prihodnjo nedeljo bodo članice gostovale v Mariboru, kjer se bodo domačinke poskušale oddolžiti za poraz v pokalu. Pričakujemo težko in trdo srečanje, vseeno pa verjamemo, da bodo naša dekleta ponovno pokazala pravi obraz in dokazala, da so povsem zasluženo na drugem mestu prvenstvene lestvice.

Težko prigarana, a zaslužena zmaga naše članske ekipe v derbiju 5. kroga SŽNL: ŽNK Moje-lece.si Radomlje – ŽNK RUDAR Š…

Posted by ŽNK Radomlje on 27. september 2015

Avtor: Uroš Juračič; Foto: Rok Zore (ŽNK Radomlje)
Komentarji uporabnikov
Tagi