Nogometaši nogometne selekcije U9 NK Roltek Dob uspešno nastopili na turnirju Glaroi Cup Beograd 2017

Nogometaši otroške nogometne selekcije U9 NK Roltek Dob so uspešno nastopili na turnirju Glaroi Cup Beograd 2017, se srečali s Crveno zvezdo in obiskali slovito »Marakano«

Če se je še nedolgo nazaj zaključil jesenski del prvenstva za cicibane, se zagotovo niso zaključile njihove ostale aktivnosti. S treningi so naši nogometaši že pričeli v dvorani, a zagotovo še vedno zbirajo vtise napornega nogometnega »mednarodnega« vikenda. Tu predvsem izpostavljamo našo U9 nogometno selekcijo, ki jo vodi trener Denis Mešanovič.

Naši fantje so se namreč v Beogradu zelo uspešno predstavili na mednarodnem turnirju Glaroi Cup Beograd 2017, ki je potekal v dvorani "Coin", Novi Beograd. Naši mali junaki so v prav vseh odigranih tekmah prikazali srčno borbo in napadalno igro, tekmovanje pa zaključili v skupinskem delu. Organizatorju, »Medjunarodni fudbalski turniri« (Mednarodni nogometni turnirji, o.p.p.) in Draganu Pivljaninu, ki je pripravil zahteven turnir z močnimi nasprotniki, smo v NK Roltek DOB seveda hvaležni za izjemno gostoljubje in dobro organizacijo.

Dan kasneje so se ob super prijateljskem vzdušju naši šampiončki v novem in modernem trening centru Kneževac-Beograd, pomerili z vrstniki iz slovitega beograjskega nogometnega kluba FK Crvena zvezda, katerih U9 nogometno selekcijo vodi trener Srdjan Bugarski. Obe ekipi sta prikazali lepo nogometno predstavo, naši nogometaši pa so gostiteljem tudi športno čestitali za zasluženo zmago. Ekipi sta se razšli tako, kot sta pričeli srečanje, s pozitivnimi občutki in v prijateljskem razpoloženju ter z obljubo, da se zagotovo ponovno snidejo.

V slopu 3 dnevnega gostovanja v Beogradu, so si naši nogometaši skupaj s starši ogledali tudi dobršen del Beograda, saj le-ta ponuja številne zanimivosti iz današnjega časa in pa tudi iz zgodovine, kot so rečni otok Ada Ciganlija, znamenito ulico Knez Mihajlova, sotočje Save in Donave, Terazije, Dedinje, Hišo cvetja, Vlado Republike Srbije in srbski Parlamet, seveda niso izpustili slovite "Marakane",stadiona FK Crvena zvezda , domovanja evropskih nogometnih klubskih prvakov iz leta 1991, ki se sicer od leta 2014 uradno imenuje Stadion "Rajko Mitič". S tem imenovanjem so izkazali čast Rajku Mitiču, nekdanjemu nogometašu in klubski legendi Crvene zvezde, ki je preminil leta 2008.

Utrujeni a polni novih znanj in dogodivščin, so se domov varno vrnili v nedeljskih večernih urah. Prav je, da se zahvalimo prav vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji in udeležbi turnirja v Beogradu. Brez dobro usposobljenega vodstva kluba in klubskega osebja, staršev ter seveda naših malih junakov nam to seveda ne bi uspelo.

Zahvala tudi našima sponzorjema, Gostinskemu podjetju Trojane – gostišču s tradicijo in podjetju Roltek d.o.o. Posebna Zahvala pa seveda tudi našemu vozniku avtobusa, Mirku Jimiju Esonu Savelu (prevozi Gerčar) za varno vožnjo in potrpežljivost pri navijaško razpoloženih potnikih.

Naše leto je bilo torej zmagovito, naj bo tudi vaše naslednje in vsa, ki si sledijo!

Vsi za ŠAMPIONčkE iz Doba!…In Srečno v 2018! 

Avtor: Gregor Horvatič; Foto: NK Roltek Dob
Tagi