Nogometaši Domžal in Radomelj začeli s pripravami na spomladanski del sezone

Potem, ko je člansko moštvo Nogometnega kluba Domžale včeraj po slabem mesecu dni odmora že pričelo s pripravami na spomladanski del sezone, se bo člansko moštvo Kalcer Radomlje prvič na pripravah zbralo v ponedeljek, 11. januarja 2016. Obe ekipi, ki trenutno zasedata 3. mesto v 1. SNL (NK Domžale) in 1. mesto v 2. SNL (NK Kalcer Radomlje), bosta v obdobju priprav odigrali kar nekaj prijateljskih tekem, Radomljani jih bodo nekaj tudi proti prvoligašem, med njimi tudi proti Domžalam.

Nogometaši Domžal so po jesenskem delu sezone uvrstili na tretje mesto lestvice in za drugouvrščenim Mariborom zaostajajo za 5 točk, pred četrtouvrščeno Gorico pa vodijo za 3 točke. Zagotovo je eden izmed ciljev Domžalčanov zadržati tretje mesto na lestvici, ki še pelje v evropsko ligo. Apetiti pa so zagotovo še višji, zato bo spomladanski del sezone še prav zanimiv. Jesenski del sezone v 2. SNL je pripadel ekipi Kalcer Radomlje, ki je po lanskoletnem izpadu iz prve lige na odlični poti, da bi v prihodnji sezoni ponovno zaigrala v najmočnejši slovenski nogometni ligi. Mlinarji prezimujejo na prvem mestu lestvice, za ovratnik jim s tremi točkami dihajo nogometaši Drave Ptuj. Tako da se tudi v 2. SNL ligi obeta vroča pomlad.

Pri Domžalčanih, ki so že pričeli s pripravami, se je po slabem mesecu dni odmora zbralo 29 igralcev, ki so opravili dva treninga in testiranje, dan pa se je zaključil s klubsko večerjo. Na zboru ob Kamniški Bistrici je manjkal le kapetan Nejc Skubic, ki se z dovoljenjem kluba mudi v tujini, kjer ureja zadnje podrobnosti za prestop.

Domžalčani bodo uvodne tri tedne vadili v domačem okolju, prvo prijateljsko tekmo pa bodo odigrali 19. januarja, ko bodo v Športnem parku gostovale sosednje Radomlje. Radomljani imajo trenutno potrjene tri pripravljalne tekme, nekaj pa jih še čaka na potrditev. 19. januarja se bodo tako Radomljani pomerili z Domžalami, 30. januarja z Rudar Velenjem, 6. februarja pa s kranjskim Triglavom.

Test vzdržljivosti!#skupajdovrha #priprave2016

Objavil/a Nogometni klub Domžale dne 8. januar 2016

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale), NK Radomlje; Video: NK Domžale
Tagi