ŽNK Radomlje se lahko tokrat pohvali z dvema reprezentantkama

Izbrana vrsta Slovenije bo v Novi Gorici odigrala dve kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo 2023 v Avstraliji in na Nizozemskem. Slovenke se bodo že danes, ob 18. uri, pomerile z Estonkami, v torek pa na sever Primorske prihajajo še Grkinje. Četa Boruta Jarca je obe reprezentanci v teh kvalifikacijah že premagala na gostujočih tleh.

Ženski nogometni klub Radomlje se lahko tokrat pohvali z dvema reprezentantkama. Zali Kuštrin se je na reprezentančnih pripravah pridružila še Eva Vodušek. Kapetanka članske ekipe Radomelj je selektorjevo vabilo prejela prvič po lanskem novembru in po nizu dobrih jesenskih predstav.

“Ta vpoklic je potrditev, da dobro delam na treningih in se izkažem na tekmah. Skušam popravljati napake, na katere me opozarja trener Gornik in na tekmah poslušam njegova navodila. Tega, da lahko zastopa svojo državo, si želi vsako dekle. Se pa zavedam, da se je iz slovenske lige težko prebiti do reprezentance, saj je vpoklicanih veliko igralk iz tujine. Če se ne motim, sem najmlajša reprezentantka, kar je zgolj dodaten motiv,” pravi Trboveljčanka.

Današnji dvoboj Slovenk in Estonk si lahko ogledate na tretjem programu Sportkluba.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi