Za konec z Muro

Najprej Celje, nato Mura. Tako je bilo rečeno v začetku tedna pred sredinim dvobojem s Štajerci. Končal se je na najboljši možen način, sedaj pa je na sporedu še zadnje dejanje v letošnjem letu. Gostovanje v Murski Soboti. Tekma bo odigrana v ponedeljek, 12. 12. 2022, ob 17:30.

“Verjetno težje ne gre. Mura je izmed vseh prvoligašev najbolj neugoden tekmec. V preteklosti so nam jo že večkrat zagodli, tudi letos sta bili obe tekmi dramatični. Najprej poraz v gosteh po preobratu, v Domžalah pa izenačenje tik pred koncem. Ne bom rekel, da se želimo maščevati, si pa vsekakor želimo drugačen razplet. Po dveh zmagah je vse skupaj veliko lažje in to je najboljša popotnica,” meni Franko Kovačević, strelec izenačujočega zadetka na zadnji domači tekmi.

Glavni trener Simon Rožman že kar nekaj časa ne more računati na izkušene posameznike, v zadnjem času so izven trenažnega procesa tudi mlajši fantje: “Res imamo veliko težav. Poškodbe, kartoni, bolezni … praktično od prvega kroga naprej smo se morali prilagajati na vse možne načine. Zagotovo so odsotnosti del nogometa, toda noben ni pričakoval takšnega osipa tekom prvega dela. Kljub vsemu se nismo predali. Imamo širok kader. Mogoče na začetku ni delovalo tako, smo pa potem videli, da so na sceno stopili številni mladi fantje, ki pred tem niso igrali. Mnoge so presenetili in izkoristili priložnost. Prihodnost je torej svetla.”

Prvi decembrski obračun z višjeuvrščeno zasedbo se je končal pozitivno. Kaj pa drugi? Kovačević je dejal: “Mura premore veliko individualne kvalitete in vztrajni so sploh na domačem igrišču. Po premoru so dvakrat igrali neodločeno brez prejetega zadetka, kar pomeni, da so zelo disciplinirani v obrambi. Pred njihovimi vrati torej ne bo veliko prostora, zagotovo pa pričakujem čvrsto tekmo. Kot vselej, proti Muri odločajo podrobnosti in čeprav gre za zadnjo tekmo leta, ko so nekatere glave z mislimi že na zimski pavzi, menim, da bo tudi tokrat šlo na nož. V igri so namreč nove zlata vredne tri točke.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi