Veterani NK Črni graben na 21. mednarodnem nogometnem turnirju v Bužimu

21. Slobodarski dani viteškog grada Bužima

Vsako leto med 4. in 15. avgustom v mestu Bužim, bogatim z zgodovino v Bosni in Hercegovini, odvijajo Slobodarski dani viteškog grada Bužima. Manifestacija kulture in športa v spomin na generala Izeta Nanića.

Dnevov športa se udeležujejo tudi ekipe iz Slovenije, saj so številni turnirji mednarodni. Poleg športnih, se vrstijo tudi številne kulturne prireditve in med njimi so zagotovo najbolj obiskane folklorne prireditve. Sicer se mladi lahko poskusijo tudi v različnih delavnicah, med zanimivejše zagotovo sodi delavnica nastajanja animiranega filma. Posebno velja omeniti še likovno kolonijo, na kateri umetniki zlahka najdejo navdih.

In kaj je bilo tokrat na sporedu od športa?. Kolesarstvo, mali nogomet, motomaraton, namizni tenis, ženski in moški turnir v odbojki, supermaraton, strelstvo, turnir veteranov v nogometu, šah in še kaj bi se našlo. Za nas je pomemben mednarodni turnir veteranov v nogometu, saj sta se ga iz Slovenije udeležili kar dve ekipi in sicer veterani NK Črni graben iz Lukovice in NK Svoboda iz Ljubljane. O zmagovalcu so tokrat odločale enajstmetrovke in to kljub temu, da so bile tekme vseskozi polne preobratov, a se nekaterim pač ni izšlo.

Po zaslugi odličnih obramb Aljuša Petrinača in zadetih strelov na nasprotnikov gol ostalih igralcev, je NK Črni graben tokrat osvojil tretje mesto. Prvo mesto je pripadlo NK Iskra Bugojno, domačini NK Vitez Bužim je bil drugi. Podelili sol tudi pokal za fair play ter nagradili najboljšega vratarja oziroma golmana, najučinkovitejšega igralca ter strelca golov na turnirju.

Kot se za takšen dogodke spodobi, so se gostitelji potrudili v vseh pogledih in nas tudi dobro pogostili ter nam pozornost kazali v vsakem trenutku. Posebne pozornosti smo bili deležni ob povratku tudi na meji, saj smo morali tako bosanskim kot hrvaškim mejnim organom in policistom pokazati pokal in diplomo. Čeravno nismo bili najboljši, so nam čestitali za osvojeno tretje mesto. Dnevi svobode v viteškem mestu Bužim se bodo zaključili v torek 15. avgusta z veliko kulturno zabavno prireditvijo na trgu Alije Izetbegovića.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi