Ula Omerzu: Zadetki in dobre predstave me ne smejo uspavati

Kadetsko ekipo ŽNK Radomlje Medex po uspehu v Pordenoneju že v soboto čaka nova ligaška preizkušnja, rumenosrčne bodo točke napadale v Ljubljani, v dvoboju s Krimom.

Zmage na mednarodnem turnirju Donna Cup v Pordenoneju se je razveselila tudi Ula Omerzu. Krilna napadalka je z izenačenjem v finalnem obračunu priigrala izvajanje kazenskih udarcev, v zadnjih tednih pa na krilih reprezentančnega strelskega prvenca zadetke pridno dosega tudi v kadetskem državnem prvenstvu.

»Zmaga v finalu je dala najboljši občutek, ker smo vedele, da zmoremo in znamo. Odigrale smo lepo tekmo, mislim, da je bila vsaka igralka v ekipi ponosna ena na drugo. Gol na finalni tekmi je vedno nekaj lepega, vesela sem ter zelo ponosna na celotno ekipo in nase,« je po koncu turnirja v italijanskem Pordenoneju dejala ena od junakinj slavja rumenosrčnih.

Radomljanke so se v Italijo odpravile po tem, ko so v 12. krogu državnega prvenstva s 4:0 premagale žilavo zasedbo Gažona. Ula priznava, da igra v dvoboju s Primorkami ni bila na najboljši ravni: »Iz te zmage lahko potegnemo to, da smo sposobne igrati, vendar nam v nekaterih delih igre določene stvari še manjkajo. Zadetki padajo, kar je za nas najpomembnejše, vendar mora biti tudi igra kakovostna.«

Celjanka v rumenem je k zadnji ligaški zmagi prispevala dva gola, oba je dosegla z razdalje. »Zadetka sta bila dobra. Ekipo je vedno lepo pospremiti do zmage z dvema goloma, ampak mislim, da bi morali na tekmi kot ekipa zaključevati več akcij, predvsem pa to početi bolj kakovostno,« je še dejala o predstavi na zadnji ligaški preizkušnji.

Obračun z Gažonom je bil drugi po kvalifikacijah kadetske reprezentance, krog prej je v Velesovem trikrat zatresla mrežo Cerkelj. Nastopi v dresu Slovenije so dali še nekaj dodatne samozavesti, ki jo je najbolj okrepila z reprezentančnim strelskim prvencem za zmago v uvodnem spopadu z Avstrijkami.

»Tekma z Avstrijo v reprezentančnem dresu je bila zame nekaj posebnega. Prvič sem stopila na igrišče v začetni enajsterici, še lepše pa je bilo, da sem dobro igro kronala z zadetkom za zelo pomembno zmago. Ta tekma je bila zelo pomembna, saj mi je dala veliko zagona in motivacije, predvsem pa potrditev, da delam v pravo smer,« priznava šestnajstletnica, ki je še kakšno leto nazaj navduševala kot alpska smučarka.

Čeprav je jeseni že zaigrala in zabijala za člansko ekipo rumenih, ima v drugem delu letošnje sezone pomembno vlogo v klubski selekciji do 17 let. »V kadetski ekipi je med zimo prišlo do manjših sprememb. Nekaj deklet se je preselilo k članicam, h kadetski selekciji pa so prišla mlajša dekleta, ki so željna dokazovanja. V ekipo smo jih sprejele s spoštovanjem, meni, da je v ekipi dobro vzdušje, kar je dobro za nadaljevanje sezone.«

Pričakovanja za zaključek letošnje sezone niso presenetljiva. »Ekipni cilji so osvojiti ligo s čim manj prejetimi goli, prikazati pa hočemo dobro in kakovostno igro. Pomembno je, da dobro stojimo na igrišču in odigramo dobre tekme. Osebni cilji so, da nadaljujem v tej smeri, zadetki in dobre predstave me ne smejo ‘uspavati’. Zavedam se, da mi v določenih delih igre nekaj še manjka. Glavni cilj je odpraviti te napake, da bo igra boljša,« se Ula za konec pogovora ozre proti končnici letošnje sezone.

Kadetska selekcija se bo v soboto pomerila s Krimom, obračun pod ljubljanskim Golovcem se bo pričel ob 11. uri.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex, Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi