Simon Rožman: “Smo na dobri poti”

PLT, 16. krog: Koper - Domžale 1:1

Prvi obračun 16. kroga Prve lige Telemach se je končal brez zmagovalca. Koper je na Bonifiki povedel z golom Osujija, le nekaj minut kasneje pa je sedmi ligaški zadetek dosegel Ivan Durdov. Novo asistenco je pri rumeni družini vpisal Jošt Pišek.

”Z osvojeno točko moramo biti zadovoljni, saj smo igrali v gosteh pri pretendentu za naslov prvaka. Mislim, da se je naša mlada ekipa predstavila v dobri luči. Napredek je opazen. Manjka sicer še ogromno. Predvsem na sredini in v napadu želim več konkretnosti. Pričakovali smo, da bo Koper ob ugodnem rezultatu pustil nekaj več prostora zadaj in to se je zgodilo. V drugem polčasu smo imeli obdobje pobude, a manjkal je zaključek, zato je remi na koncu pravičen,” je po jubilejnem 50. remiju med slovensko elito dejal Simon Rožman.

Nadaljeval je: ”Žoga tokrat preko obeh bočnih položajev ni stekla po željah. To je bil naš osnovni plan, saj Koper igra v rombu in so posledično zelo ozki v sredini. Zaradi tega lahko večkrat obrneš stran igre in izkoriščaš prostor na bokih. Prišli smo v nekaj obetavnih situacij, vendar zadnje podaje niso bile dovolj uspešne. Ker nam ni uspelo resneje zapretiti preko izdelanih akcij, smo nato poskušali s streli iz razdalje.”

Domžalčani so na zadnjih sedmih tekmah ostali neporaženi. Do reprezentančne pavze bodo na delu še dvakrat: ”Fantom nimam kaj zameriti. Smo na dobri poti. Mlada ekipa je v dosedanjem delu prvenstva naredila lep napredek. Sedaj se moramo dobro spočiti, analizirati tekmo in misli takoj preusmeriti v pokal. Dvoboj s Hotizo, ki se ga bomo lotili maksimalno, nas namreč čaka že v torek, potem v Domžale prihaja Olimpija. Pred nami je pomemben teden.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Sportida

 

Tagi