Simon Rožman: “Čaka nas še veliko dela”

PLT, 7. KROG: DOMŽALE - KOPER 0:2

Na četrti domači tekmi smo videli prvi poraz rumene družine v letošnji sezoni. Gostje so pred 800 gledalci do treh točk prišli v zaključku srečanja, ko sta zadela trenutno najboljši strelec prvenstva Andrej Kotnik in nekdanji Domžalčan Anis Jašaragić.

“Čestitke Kopru za zasluženo zmago. Z naše strani zelo dober prvi polčas, nato prisilna zamenjava izkušenega člana ekipe zaradi poškodbe kolena in zadeva je šla navzdol. Koper nas je po odhodu Husmanija iz igre stisnil pred gol. Želeli smo zdržati pritisk, odgovoriti na pravi način, a z individualno kvaliteto v napadu so gostje naredili razliko,” je po tekmi povedal strateg rumenih Simon Rožman.

O prikazanem: “Poskušali smo s protinapadi, Koper pa nam v srednji coni ni puščal veliko prostora. Imeli smo kar nekaj obetavnih priložnosti, kjer bi lahko bili pri izvedbi malce bolj mirni. Ob koncu sem z večino tekme lahko zadovoljen, se je pa v drugem polčasu videlo, da izjemno mlada ekipa ni kos izkušeni zasedbi Kopra, ki napada vrh 1. SNL. Čaka nas torej še veliko dela.”

O tednu, ki sledi: “Pred nami sta dva prosta dneva, nato bomo analizirali zadnjo predstavo in misli nemudoma preklopili na prihajajoči nedeljski dvoboj z Olimpijo. Še pred tem se bomo posvetili kadrovanju. Moramo zaostriti konkurenco v moštvu, dodati kakšno svežo moč, kmalu bomo izvedeli tudi stanje Husmanija, ki si je v zaključku prvega polčasa poškodoval koleno. Ilenič je kasneje prejel močan udarec v trebuh. Z njim ne bo večjih težav.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi