Radomljanke za pokalni polfinale z Ljubljano

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je oktobski spored tekem odprla z nedeljsko zmago v ligaškem obračunu z ŽNK Krimom. Rumenosrčne so do tretje zmage v nizu popeljale Jona Javorič, Katarina Gadnik in Špela Gerbec.

Sledi pokalna preizkušnja z ŽNK Ljubljano. Današnja tekma, ki se bo v Športnem parku Radomlje s prenosom na spletni strani Nogometne zveze Slovenije pričela ob 14. uri, bo odločala o preboju v polfinale Pokala Pivovarna Union.

Trenerja Aljaža Gornika veseli, da se Radomljanke v dvoboj podajajo s popotnico treh zaporednih zmag: »Nedeljska zmaga je bila zelo pomembna. Zmagovalna miselnost in karakter odločata tudi težke tekme, dekleta pa se morajo zavedati, da lahko z osredotočenostjo na svoje naloge pridejo do rezultata. Vedeti pa morajo, da so tega sposobne in to potrditev dajejo ravno zmage. Prav zaradi tega je zmaga v dvoboju s Krimom zelo pomembna.«

Radomljanke in Ljubljančanke se bodo v pokalnem tekmovanju srečale prvič, ekipi pa sta se osemkrat pomerili v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje. Ljubljani so pripadle štiri tekme, dvakrat so se veselile rumenosrčne, z neodločenim rezultatom pa sta se končali preizkušnji v drugem delu prejšnje sezone. Avgusta so bile v Šiški učinkovitejše nasprotnice, a so imele tudi Radomljanke svoje priložnosti.

»Tudi v času, ko še nisem imela pravice nastopa, sem spremljala vse tekme članske ekipe. Zelo ponosna sem na soigralke, saj so se po prvih tekmah, ko niso uspele doseči gola, uspele dvigniti. Mislim, da nam zdaj lepo teče, tudi v sredo bomo ciljale na zmago in napredovanje,« je pokalni obračun napovedala Špela Gerbec, ki je nedeljski debi debi v članski ekipi ŽNK Radomlje Medex obogatila z zadetkom.

Vabljeni, da rumenosrčne podprete pri lovu na pokalno napredovanje. Srečanje se bo v Športnem parku pričelo ob 14. uri.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi