Radomljanke proti državnim prvakinjam, petkov dvoboj tudi na malih ekranih

Člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex po zmagi v Velesovem že v petkovem večeru čaka nova zahtevna preizkušnja. Rumenosrčne bodo gostovale pri državnih prvakinjah v Murski Soboti.
.

Tako Radomljanke kot Sobočanke se v drugi krog Ženske nogometne lige Triglav podajajo s tremi točkami na svojem računu. ŽNK Mura Nona je visoko zmago slavila v Kidričevem, rumenosrčne pa so se zmage razveselile na vselej neugodnem gostovanju v Velesovem. Po podaji Brine Omejec Židan je zadetek za zmago z 0:1 dosegla Špela Gerbec.

Uspeh na prvi ligaški preizkušnji sezone 2024/25 je bil izrednega pomena, poudarja tudi Sara Medić»Prva tekma s Cerkljami je bila izjemno pomembna in je pokazala, kako močne smo lahko, ko igramo kot ekipa. Zmaga ni bila lahka, skupaj z ekipo smo se trudile skozi celotno tekmo. Na koncu smo dosegle prve tri točke v prvenstvu. Ta zmaga nam je dala nov zagon, da se dokažemo in delamo naprej kot ekipa.«

Tako kot Varja Špiler, je tudi Sara na Gorenjskem odigrala prvo uradno tekmo v dresu ŽNK Radomlje Medex. »Vtisi po uradnem debiju v rumenem so zelo pozitivni. Uspeh prve tekme je postavil dobre temelje za nadaljevanje sezone, hkrati pa je pokazal, da ima ekipa potencial, da doseže visoke cilje. Seveda je to šele začetek in pred nami je še dolga pot, vendar je bil uradni debi popoln začetek naše skupne zgodbe,« po prvem ligaškem nastopu v rumenem pravi mlada Trboveljčanka.

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo gostovala tudi v drugem krogu državnega prvenstva. Pogoji za igro v Fazaneriji, kjer se trenutno ponašajo z eno najboljših zelenic v Sloveniji, bodo neprimerno boljši kot ob nedeljskem odprtju sezone, bolj vzdržne bodo tudi vremenske razmere za igro, a bo nasproti stal izredno močan nasprotnik. Za Muro, v dresu katere nastopajo štiri bivše Radomljanke, Zala VindišarLea DolinarNoelle Vilčnik in Anja Eferl, bo tekma z Radomljankami zadnja pred septembrskimi kvalifikacijami za UEFA Ligo prvakinj na Cipru.

»Obračun z aktualnimi državnimi prvakinjami bo zagotovo ena najtežjih tekem v sezoni. Mura je izjemno kakovostna ekipa. Vemo, da tekma ne bo enostavna, veliko bo treba delati predvsem kot ekipa. Ostati moramo zbrane skozi celotno srečanje, poslušati trenerjeva navodila in igrati svojo igro. Ta tekma bo velik izziv, a tudi priložnost, da pokažemo svojo kakovost in napredek, ki smo ga dosegle,« pred gostovanjem v Prekmurju še pravi Sara Medić.

Radomljanke vas vabijo, da rumenosrčno zasedbo podprete v Fazaneriji, tisti, ki boste ostali doma, pa lahko pesti stiskate pred malimi ekrani. Tekmo si bo moč ogledati na Planet 2.

Peter Dominko; Foto: ŽNK Radomlje Medex
Tagi