Radomljanke po pokalnem napredovanju gostijo še ekipo Gažon

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo po sredini pokalni zmagi tudi v nedeljo igrala na domači zelenici. Rumene se bodo v tretjem krogu Ženske nogometne lige Triglav pomerile z nogometašicami ŽNK Gažon Le-Log.
.

Kot že zapisano, se Radomljanke v dvoboj s Primorkami podajajo po pokalni zmagi proti Cerkljankam. Dvoboj za četrtfinale Ženskega pokala Pivovarna Union je bil odločen že v prvem polčasu, ko so mrežo nasprotnic zatresle Špela GerbecVarja Špiler in dvakrat Ula Omerzu. V nadaljevanju dvoboja je Gorenjke dvakrat reševal okvir gola, zatresli sta ga Nika Bazjak in Katarina Gadnik.

 

Nika Bazjak se je pred nedeljsko ligaško preizkušnjo še enkrat dotaknila sredinega pokalnega srečanja: »Menim, da nam pokalna zmaga in napredovanje v nadaljevanje tekmovanja pomeni veliko. Še posebej zato, ker smo na domačem igrišču pokazale, da znamo igrati sproščeno in hitro ter pri tem v igri tudi uživamo.«
.

Radomljanke so v sredinem večeru prevladovale na domači zelenici, nasprotnice z izjemo ene priložnosti v drugem polčasu niso bile pretirano nevarne. Ob izdatni posesti žoge obramba ni imela veliko dela. »Res je, to tekmo v zadnji vrsti ni bilo veliko dela, kar pa pomeni, da je celotna ekipa skozi tekmo držala osredotočenost ter upoštevala trenerjeva navodila. V zadnji vrsti smo si upale odigravati in nismo igrale na silo, kar je velik korak naprej za celotno ekipo,« je dejala mlada branilka.
.

Rumenosrčne se pod vodstvom novega trenerja Mateja Rožiča Mavriča vse bolje spoznavajo tudi z nekoliko drugačno taktično postavitvijo na igrišču. »Sprva sem potrebovala nekaj časa, da sem se spoprijateljila z novim igralnim sistemom, zdaj pa se s tekme v tekmo vse bolje znajdem v njemu. K temu je pripomogla tudi celotna ekipa, saj se z vsako tekmo bolje uigramo. Zagotovo pa imamo še veliko prostora za napredek,« je dejala Ljubljančanka, ki je konec avgusta vstopila med polnoletne igralke članske ekipe.

:

V nedeljo bo tretji ligaški tekmec ekipa Gažona. »Čaka nas prva domača ligaška tekma proti nasprotnicam, s katerimi smo se poleti že pomirile. Menim pa, da nismo več ista ekipa, kot na začetku pripravljalnega obdobja, in smo napredovale s tekme v tekmo. V nedeljo bo treba odigrati predvsem hitro in natančno, cilji pa ostajajo visoki in enaki kot pred vsako tekmo,« je še povedala Nika Bazjak.

Podprite Radomljanke pri lovu na novo zmago! Srečanje v Športnem parku Radomlje se bo pričelo ob 18. uri.

Peter Dominko; Foto: ŽNK Radomlje Medex
Tagi