Radomljanke po odličnem odporu proti Muri še z Olimpijo

ŽNK Radomlje Medex

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex bo pred vstopom v končnico državnega prvenstva dvakrat gostovala v prestolnici. Rumenosrčne se bodo na predpraznični petek pomerile z Olimpijo.

Radomljanke se v Ljubljano odpravljajo po odlični obrambni predstavi proti soboški Muri. Vodilna ekipa Ženske nogometne lige Triglav Zdravje je do zmage prišla tudi z nekaj sreče, po avtogolu, z nekaj posredovanji pa se je med domačimi vratnicama izkazala Maja Zajc.

Tudi petkov obračun z Olimpijo ne bo nič manj zahteven, česar se zaveda tudi Ana Gerjolj»Delovati moramo usklajeno na igrišču in dobro izvajati fazo obrambe, nato pa opraviti dober prehod v napad in izkoristiti priložnosti, ki se nam bodo ponudile. Igrati bo treba na polno in zbrano.«

Kaj koristnega je moč povleči iz dvoboja z vodilnimi Sobočankami? »Tekma z Muro je pokazala, da se da uspešno tekmovati tudi proti prvouvrščenim ekipam. Dobro moramo opraviti svoje naloge tako v fazi obrambe kot v napadu in si pomagati na igrišču, da lahko konkuriramo kot ekipa,« odgovarja dolgoletna in vsestranska članica rumene zasedbe.

Petkovo srečanje z Olimpijo si bo moč ogledati tudi pred televizijskimi ekrani, na Planet 2. »Zagotovo smo veseli, da se tudi naše tekme prenašajo na televiziji, vendar pa to ne vpliva na to, kako močno se potrudimo. Vedno skušamo dati vse od sebe, je pa to prav gotovo dodaten motiv, ki spodbudi vsako posameznico,« Ana pravi glede spremljave televizijski kamer.

Dvoboj z zmajčicami bo za Ano zadnji pred reprezentančnimi obveznostmi. Mladinska izbrana vrsta bo v Radencih igrala s Španijo, Dansko in Grčijo. »Tekme na kvalifikacijskem turnirju bodo na zelo visoki ravni, kar je odlično za pridobivanje novih izkušenj in za izboljšanje. Glavni cilj je, da naredimo vse, da uspešno tekmujemo,« še pravi Ana Gerjolj.

Ob Ani bo del reprezentance tudi Ula Omerzu, na čakalno listo je uvrščena Nika Bazjak.

Avtor: Peter Dominko; Foto: ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi