Proti Olimpiji je vedno napeto

Olimpija in Domžale bosta prvo medsebojno tekmo v novi tekmovalni sezoni odigrala v nedeljo ob 20:15. Neposredni prenos 53. derbija ljubljanske kotline bo na Šport TV 1.

“Proti Olimpiji je vedno čutiti dodaten tekmovalni naboj. Tekme v Stožicah ne razočarajo. Tudi tokrat menim, da bomo spremljali zanimivo srečanje, ključnega pomena pa bo zbranost. Ljubljančani so nepremagani. Na sedmih tekmah so prejeli le en zadetek, a vsaka bitka se začne z rezultatom 0:0, 11 na 11 in čas je za prekinitev niza Olimpije. Napadamo zmago,” je pred tekmo 8. kroga jasen Arnel Jakupović.

Simon Rožman se bo v novo ligaško tekmo primoran podati brez vsaj treh poškodovanih nogometašev. Manjkali bodo Zeni Husmani, Tilen Klemenčič in Slobodan Vuk, pod vprašajem je tudi Mitja Ilenič: “Poškodbe so sestavni del športa in na to se ne oziramo. Seveda imajo določen vpliv na sestavo moštva, a trener ima na voljo več kot 20 nogometašev, ki verjamem, da lahko pokažejo dovolj. Mlada ekipa se vselej želi dokazati, na takšnih tekmah je želja še večja.”

Na zadnjih treh spopadih med Domžalami in Olimpijo smo videli zmago rumenih z 2:0, remi z 1:1 in zmago zmajev z 2:1: “Tokrat bo potrebno malce hitreje sprejemati odločitve in igrati odločneje v napadu. Priložnosti bodo prišle, le izkoristiti jih bo potrebno. Drži, obramba je proti Kopru znova klonila v zaključku tekme, že četrtič na sedmih tekmah, kar je nedopustno, toda delamo na tem. Glede na potek obračunov bi morali vse skupaj rešiti že prej. Nadejam se, da bo v nedeljo temu tako,” zaključuje Jakupović.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi