Proti Celju zadnjič letos doma

V sredo, ob 17:30, bodo Domžalčani odigrali zadnjo ligaško tekmo na domačih tleh v koledarskem letu 2022. Nasprotnik bo ekipa Celja, ki se je po reprezentančni pavzi v Stožicah z vodilno Olimpijo razšla brez zadetkov.

”V sredo želimo nadgraditi uspeh z občinskega derbija. Proti Radomljam smo prišli do popolnega izkupička in do konca leta bi to radi seveda še ponovili. Celjani so visoko na lestvici povsem zasluženo. Imajo izkušeno ekipo, ki je uspela priti v dober ritem, zato je pred nami težka naloga. Kljub vsemu, imamo svoj način igre in vztrajali bomo pri tem,” meni Žiga Repas, ki je bil uvrščen v idealno enajsterico preteklega kroga.

Rumeni so se z zmago proti Radomljam tretjeuvrščeni Muri približali na pet točk zaostanka. Celjani imajo na drugem mestu le točko več: ”Vsaka zmaga ima poseben vpliv na razpoloženje. Po prvi polovici sezone je točkovna razlika med prvimi šestimi ekipami zelo majhna in v prihodnjih dneh se lahko to bistveno spremeni. Zavedamo se pomembnosti obračunov, a ne smemo prehitevati. Najprej Celje, potem Mura. Verjamem, da bo december zares vesel.”

Ob Ivanu Durdovu, ki je v 1. SNL pri sedmih golih, sta mrežo tekmeca v sezoni 2022/23 največkrat zatresla še Bartol Barišić (štiri) in Žiga Repas (tri): ”Gol je gol. Ali ga dosežem jaz ali pa kdo drug. Važne so tri točke. Seveda sem se razveselil zadetka, ekipi je najboljše pomagati na takšen način, toda v nogometu je potrebno rasti iz tekme v tekmo. Vsakič želimo biti boljši in novo priložnost za dokazovanje imamo že v sredo. Težko bo, a prepričan sem, da lahko s skupnimi močmi pridemo do zmage,” je povedal Repas.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi