Pridruži se rumenosrčnim nogometašicam

V Ženskem nogometnem klubu Radomlje smo ponosni, da iz sezone v sezono vzgajamo nogometašice, ki se po uveljavitvi v rumenem dresu odločijo za nogometni izziv v tujini.

Na septembrskem razširjenem spisku članske reprezentance Slovenije je bilo kar 16 sedanjih ali nekdanjih igralk Ženskega nogometnega kluba Radomlje, kar deveterica je nogometno srečo poiskala v tujini.

V rumenosrčnem taboru smo izjemno ponosni tudi na to, da se klubskim krožkom in treningom iz leta v leto pridružuje vse več deklic. Nogomet med deklicami postaja vse bolj priljubljena izbira gibanja, kar opažamo tudi pri Ženskem nogometnem klubu Radomlje. V letošnjo sezono smo zakorakali s petimi mlajšimi selekcijami, to so U9, U11, U13, U15 in U17.

Ženski nogometni klub Radomlje tudi letos sprejema vpis na treninge klubskih selekcij, ki so ločene glede na starost nogometašic. Rumene na brezplačne preizkusne treninge v Športni park Radomlje in Športni park Vir vabimo nogometne navdušenke stare šest let ali več.

Brezplačni krožki na šolah

Veliko deklic se treningom klubskih selekcij pridruži po tem, ko so se z osnovami nogometa spoznala na brezplačnih krožkih kluba, ki imajo na okoliških osnovnih šolah že nekajletno tradicijo. V minulem šolskem letu je krožke na šolah obiskovalo okrog 50 deklic.

Ob koncu uvodnega meseca letošnjega šolskega leta se pričenja nova sezona brezplačnih nogometnih krožkov Ženskega nogometnega kluba Radomlje na osnovnih šolah v Domžalah, Lukovici, Kamniku, Komendi, Mengšu in Radomljah.

Na brezplačne nogometne krožke vabijo deklice od prvega od četrtega razreda. Krožki bodo potekali na dvanajstih okoliških osnovnih šolah: OŠ Dob, OŠ Domžale, OŠ Frana Albrehta, OŠ Janka Kersnika Brdo, PŠ Komenda Moste, OŠ Marije Vere, OŠ Mengeš, OŠ Preserje pri Radomljah, OŠ Rodica, OŠ Stranje, OŠ Toma Brejca in OŠ Venclja Perka.

»Osrednji cilj kluba je promocija ženskega in dekliškega nogometa v ožji in širši okolici. Poleg učenja nogometnih veščin pa si v klubu prizadevamo, da igralkam nudimo prijetno ter varno okolje, v katerem se lahko kakovostno športno ter osebnostno razvijajo. Z brezplačnimi treningi želimo ponuditi priložnost vsaki deklici, da se lahko preizkusi v najbolj popularni igri na svetu ter ugotovi, ali se dobro počuti z nogometno žogo. Poleg strokovnega dela naših trenerk in trenerjev igralke pomembne izkušnje pridobivajo tudi z udeleževanjem na mednarodnih turnirjih,« pravi Tija Vrhovnik, dolgoletna nogometašica ŽNK Radomlje, zdaj pa trenerka mlajših selekcij in vodja klubskih krožkov na okoliških šolah.

Brezplačnih krožkov in preizkusnih treningov v Ženskem nogometnem klubu Radomlje ne bi uspeli izpeljati brez podpore Nove ljubljanske banke. NLB je s projektom Šport mladim že nekaj let zapored podprla izvedbo omenjenih aktivnosti, ki večajo popularnost in razširjenost dekliškega nogometa. Hvala, NLB!

Za več informacij se lahko obrnete na tija.vrhovnik@znk-radomlje.si ali karmen.ulbin@znk-radomlje.si.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: ŽNK Radomlje

 

Tagi