“Predstave morajo biti bolj odgovorne”

PLT, 10. krog: Celje 2-1 Domžale

Gol Franka Kovačevića ni bil dovolj za vsaj točko. Domžalčani so v Celju minimalno vodili, imeli igralca več, toda domači so kljub temu prišli do popolnega preobrata. Reprezentančni premor bodo rumeni z 12 osvojenimi točkami na 10 tekmah preživeli na šestem mestu 1. SNL.

Vezist Benjamin Markuš o razpletu tekme: ”Začetek je bil idealen. Hiter gol nam je priskrbel prednost in vse je šlo v pravi smeri. Na njihove nevarne posameznike smo se dobro pripravili. Celjani so imeli nekaj priložnosti, vendar obramba je bila na mestu. Preživeli smo prvi polčas, imeli kasneje situacije za povišanje vodstva, namesto novega gola pa naivnost in spet preobrat. Iz tira nas je vrgla ena situacija. V zaključku se preprosto nismo uspeli pobrati.”

O izenačenju z igralcem več: ”VAR je šel na našo roko. Torej pomagal nam je, da smo šli v zaključek tekme z igralcem več. Takrat razmišljaš, da bolje ne gre. Čez samo minuto pa je bil izid poravnan. Zelo nerazumljivo. Ko smo tudi sami ostali brez enega nogometaša je bila tekma izenačena. Kljub temu smo še naprej napadali in prihajali pred gol domačih, toda zbranost v zaključku ni bila na ustrezni ravni.”

O novem preobratu: ”Celjani v drugem polčasu niso uspeli resneje ogroziti naših vrat. Imeli so posest, toda dobro smo stali. Gol smo prejeli iz prekinitve. Z igralcem več. Vse se je kasneje porušilo. Doslej smo že trikrat klonili po vodstvu (Mura, Olimpija, Celje), enkrat smo brez zmage ostali v zadnji minuti dvoboja (Sežana). Govorimo o desetih točkah, ki smo jih spustili iz rok. Reprezentančni premor moramo izkoristiti za izboljšavo na vseh ravneh. Predstave morajo biti bolj odgovorne in tako bodo prišli tudi rezultati. Pravi odgovor z naše strani pričakujem že 1. oktobra proti Muri.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi