Po krstnem nastopu: »Vesela, da sem dobila priložnost igrati za ŽNK Radomlje Medex«

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex je v prvem krogu Ženske nogometne lige Triglav Zdravje iztržila točko. Na tekmi z ŽNK Cerklje je prve ligaške minute v članski konkurenci zabeležila Brina Omejec-Židan.

Šestnajstletnica je bila to poletje priključena pripravam članske selekcije, v Velesovem pa je ob Taii Doles, ki je v članski konkurenci debitirala že spomladi, prvič zaigrala v začetni enajsterici ŽNK Radomlje Medex: »Prvi občutki so super, čeprav je preskok iz kadetskega v članski nogomet velik, tudi igra je lepša. Zelo vesela sem, da sem dobila priložnost, da lahko sploh igram za člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex. Občutki so zelo dobri.«

Kakšna so bila navodila in usmeritve pred začetkom tekme? »Soigralke so me dobro pomirile. Tudi če smo bile mlajše malce živčne, so nam dejale, naj igramo čim bolj mirno in se ne bojimo. Trener je poudaril, na kaj naj pazimo, kaj so naše naloge in naj to čim boljše izvajamo,« je razkrila Brina.

Za popoln debi v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje je zmanjkala zgolj zmaga. Radomljanke so sicer prevladovale na zelenici, a niso izkoristile priigranih priložnosti: »Imele smo nekaj lepih priložnosti, žal nismo izkoristile niti ene. Teren je bil dokaj zahteven, vendar smo se potrudile po najboljših močeh. Moramo izboljšati še tisto, kar zdaj še ni bilo v redu, predvsem zaključek akcij in potem bo super.«

Brina se je v minulem tednu skupaj z Žano Galjot, Taio Doles, Ajdo Zajc, Ulo Osolnik, Kajo Jakopič in Nežo Žagar udeležila priprav kadetske reprezentance. Kakšne pa so želje za nadaljevanje klubske sezone? »Želim najboljše ekipi, hočem se potruditi tudi na naslednjih tekmah in izboljšati stvari, ki še niso v redu. Želim si kakšnega zadetka, če že igram v napadu, kot pa sem že dejala, so občutki ob igranju za člansko ekipo zelo dobri,« je še dejala Brina Omejec-Židan.

Nova priložnost za prvo zmago sezone se Brini in soigralkam ponuja že v nedeljo, ko bo zasedba trenerja Aljaža Gornika ob 14. uri na domači zelenici gostila ptujsko Dravo.

Avtor: ŽNK Radomlje Medex; Foto: Zdravko Turk

 

Tagi