Mlade Radomljanke s pozitivnim odzivom po hitrem zaostanku

ŽNK Radomlje Medex

Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se je s peterico kadetinj v začetni enajsterici pogumno zoperstavila tudi ljubljanski Olimpiji.

Ljubljančanke, ki so tekmo pričele s četverico bivših igralk ŽNK Radomlje Medex, so bolje odprle tekmo in so si hitro priigrale rezultatsko prednost. V 12. minuti je po predložku z desne zadela Zala Omerza, ki je izkoristila slabše posredovanje rumene obrambe. Tri minute kasneje je Sara Makovec pred vrati Radomljank iskala Zalo Omerzo, žoga pa je v visokem loku preletela Majo Zajc in končala v mreži.

Radomljanke po dveh prejetih zadetkih niso dvignile bele zastave, ampak so strnile svoje vrste, vzpostavile ravnotežje in so v nadaljevanju prvega polčasa zaigrale precej bolje. Izkušenejše domačinke sicer niso dovoljevale veliko priložnosti, so pa rumenosrčne udarile v 42. minuti. Domača obramba ni najbolje posredovala po prostem strelu Ule OmerzuAjda Zajc je izbito žogo z glavo usmerila proti vratom, Katarina Gadnik pa je s skokom zmedla Saro Nemet, žogo pa je v mrežo pospravila Špela Gerbec.

Tudi v drugem polčasu se je veliko dogajalo predvsem na sredini igrišča. Igra je bila uravnotežena vse do sredine polčasa, ko zeleno-bele še dvakrat kaznovale nezbranost v gostujočih vrstah. V 68. minuti je po predložku Urške Bratuše z glavo zadela Sara Makovec, ista igralka pa je osem minut kasneje izkoristila še enajstmetrovko po prekršku nad Lauro Šenk.

»Peto leto sem trener članske ekipe in še nikoli nismo imeli mlajše zasedbe, zanimivo pa je, da je to najbolj zrela ekipa, ki sem jo doslej treniral. Psihološko še nikoli ne sesuje, dekleta vztrajajo, sledijo konceptu in verjamejo do zadnje sekunde. To je pravi tekmovalni karakter, ki dela športnike velike, česar sem zelo vesel,« je po tekmi dejal Aljaž Gornik, trener ŽNK Radomlje Medex.

Radomljanke bodo pred končnico državnega prvenstva v nedeljo odigrale še zaostalo srečanje s Krimom. Dvoboj na Kodeljevem bo odigran v nedeljo, ob 15. uri.

ŽNK OLIMPIJA LJUBLJANA – ŽNK RADOMLJE MEDEX 4:1 (2:1)
Strelke: Zala Omerza (12′), Sara Makovec (15′, 68′, 76’/11m); Špela Gerbec (42′).
ŽNK Olimpija Ljubljana: Sara Nemet, Jona Javorič (63′ Zoja Kartuš), Maja Madon, Vanja Duronjić (76′ Sara Medić), Urška Bratuša, Zala Omerza (84′ Viktorija Janković), Zala Lucija Balažic (84′ Lia Jasenc), Sara Makovec, Špela Rozmarič, Maša Osojnik, Laura Šenk (84′ Tara Knego). Trener: Zlatko Gabor.
ŽNK Radomlje Medex: Maja Zajc (78′ Žana Galjot), Ajda Zajc, Ula Omerzu, Nika Bazjak, Špela Gerbec, Monika Kastelec (78′ Živa Galjot), Ana Gerjolj, Katarina Gadnik, Neža Žagar, Taia Doles (73′ Karmen Ulbin), Nika Slapnik. Trener: Aljaž Gornik.

Avtor: Peter Dominko; Foto: ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi