Mitja Ilenič, NK Domžale: “Razmišljati moramo o sebi in rezultat bo prišel”

Domžalčani se bodo jutri odpravili v Maribor! Sobotni večerni obračun (Šport TV 1, 20:15) bo v Ljudskem vrtu, kjer zaradi kazni s strani NZS ne bo domačih pristašev, prvič v oktobru minil brez kaznovanih nogometašev rumene družine.

“Pričakujem izenačeno tekmo. V Ljudskem vrtu je vselej zahtevno, na takšnih večjih tekmah, vsaj na papirju, pa odločajo malenkosti. Prostora za napake ni. Bilo jih je že precej z naše strani letos, a verjamem, da smo se vsi skupaj v tem času nekaj naučili. V nogometu ta proces nenehno traja in vsakič zveš kaj novega. Sploh ob porazih oziroma nesrečnih končnicah. S psihološkega vidika je težko iti čez to. Trdo delamo na izboljšavah in ob pomoči trenerjev je bistveno lažje,” pred potjo na Štajersko meni 17-letni Mitja Ilenič, ki je pred kratkim s klubom sklenil novo večletno sodelovanje.

Varovanci Simona Rožmana veljajo za eno mlajših zasedb v 1. SNL, po pokalni zmagi nad Ilirijo si fantje želijo uspešno preskočiti tudi drugo oviro v tem tekmovalnem tednu: “Po vsaki zmagi je vzdušje boljše in tako je bilo tudi po napredovanju v pokalu, ampak prvenstvo je nekaj povsem drugega. Dolgo že nismo vpisali treh točk. Nazadnje smo slavili na derbiju z Radomljami. To je potrebno izboljšati. Vemo, kaj se je dogajalo doslej, toda gledamo naprej. Maribor smo letos že premagali, zato tudi tokrat napadamo poln izkupiček. Razmišljati moramo o sebi in rezultat bo prišel,” je povedal Ilenič.

Desni bočni branilec je proti Bravu odigral celotnih 90 minut prvič po več kot mesecu dni. Zakaj je bilo temu tako?: “V zadnjih tednih sem imel nekaj težav z mišicami. Do tega je prišlo zaradi zgoščenega ritma tekem. Med tednom sem sodeloval v mladinski ligi prvakov, nato v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo s Slovenijo U19 in seveda na članskih tekmah. Malce preveč tekem se je nabralo. To je sedaj preteklost. Treniram na polno. Ne čutim nobenih težav in pripravljen sem na nov dvoboj.”

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

Tagi