Jošt Pišek, NK Domžale: “Želimo narediti korak naprej”

Državno prvenstvo se bo nadaljevalo z domačo tekmo Domžal proti Gorici! Uvodno dejanje 15. kroga Prve lige Telemach si boste lahko danes v petek, 28. oktobra 2022, v živo ogledali ob 17:30. Vstopnina znaša 5,00 EUR.

“Gorica je na zadnjih tekmah pokazala disciplino. Napredek v igri je očiten, prejemajo bistveno manj zadetkov in so tudi v napadu precej nevarni. Realizacija jim povzroča nekaj težav, toda z njihove strani znova pričakujem agresivno podobo in veliko potrpljenja za protinapade. V prvi četrtini sezone je šlo za isto situacijo. Pred gostovanjem v Gorici smo premagali Maribor, nato pa je bilo na Primorskem 0:0. Sedaj želimo narediti korak naprej in povezati pozitivna rezultata. Radi bi namreč ostali v stiku z ekipami zgoraj,” v pričakovanju srečanja z devetouvrščenim moštvom 1. SNL pravi mladi vezist Jošt Pišek, ki je z asistenco in prvim golom med elito postal igralec preteklega kroga.

Zmaga s 3:0 je za rumeno družino preteklost. Varovanci Simona Rožmana se od ponedeljka dalje zavzeto pripravljajo na novega nasprotnika: “Poveselili smo se, sedaj pa razmišljamo samo o Gorici. Tekmo z Mariborom smo dobro preučili. Strokovni štab nam je pomagal pogledati tudi drugo plat. Ob zmagi se zdi vse popolno, a vedno je lahko bolje. Če smo vsi mladi fantje pretekli vikend pokazali zrelo podobo, verjamem, da bomo kos izzivu tudi jutri. Konstantnost je ena večjih težav v slovenskem nogometu, ampak le skozi tekme lahko prideš do napredka in tega si vsi skupaj močno želimo.”

“Ni vedno gol tisti, ki največ šteje, bolj vesel sem zaradi ekipne zmage oziroma načina, kako smo do nje prišli. Akcija pri vodilnem golu je celotni ekipi prinesla dodatno samozavest. Ko ti uspe nekaj takšnega, kar podrobneje treniraš, je seveda veselje še večje. Priložnost v začetni enajsterici sem proti Mariboru želel izkoristiti na najboljši možen način. Mislim, da mi je uspelo, nagrada za najboljšega igralca kroga pa je samo nekakšna pika na i. Priznanje, da zmorem in zagotovo bom nadaljeval po isti poti,” je odločno zaključil 20-letni Jošt Pišek.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi