Enajsterica Radomljank sodelovala pri novem reprezentančnem podvigu

Za mladimi igralkami ŽNK Radomlje Medex so pestri dnevi. Po odmevnem remiju z Olimpijo – spopad z Ljubljančankami je pričelo kar pet kadetinj – je kar enajsterica Radomljank sodelovala pri novem reprezentančnem uspehu.

Radomljanke v nedeljo niso odigrale tekme osmega kroga ŽNL Triglav Zdravje, saj je bil obračun s Ptujčankami prestavljen zaradi udeležbe sedmerice igralk na kvalifikacijskem turnirju za kadetsko evropsko prvenstvo. Ob Ajdi Zajc, Joni Javorič, Špeli Gerbec in Maji Madon so slovenski dres oblekle še igralke članske ekipe Nuša Vidrih, Tinkara Testen, Ula Omerzu, Naja Poje Mihelič, Katjuša Kern, Gala Dasović Ravnik in Lea Dolinar, ki je strnila vtise po kvalifikacijah.

Slovenke so se v Čatežu in Krškem merile z reprezentancami Srbije, Nemčije in Turčije, v močni skupini pa so s štirimi točkami zaostale zgolj za aktualnimi prvakinjami stare celine. »Kvalifikacije smo zaključile na drugem mestu, bi pa lahko bilo vsaj glede števila točk in predstav veliko bolje. V tekmo s Srbijo bi morale še bolj odločno in samozavestno, lahko bi ciljale na zmago in vse naredile za to, tako pa smo se morale zadovoljiti zgolj s točko,« je Lea Dolinar dejal o prvi preizkušnji.

Četa selektorice Tine Kelenberger se je odlično zoperstavila tudi Nemkam, ki so branilke naslova evropskih prvakinj. Prav Lea je podala za izenačujoči gol Tinkare Tesen, Slovenke pa so točko izgubile v izdihljajih srečanja: »Tekma z Nemčijo mi še nekaj časa ne bo dala miru. Mislim, da smo se celotno tekmo dobro zoperstavile zelo kakovostnim igralkam. Ko smo prejele gol, nismo obupale in smo se hitro vrnile v igro. Na koncu se je poznalo, da sta padli zbranost in fizična pripravljenost, kar takšna ekipa zna izkoristiti in smo v zaključku prejele nepotreben zadetek. Kljub porazu in temu, da smo bile zelo blizu vsaj točki, pa je nekaj najboljšega igrati proti takšnim velikim ekipam in pokazati, da napredujemo tudi v manjših državah.«

Lea Dolinar.

Rezultatsko najuspešnejša je bila zadnja preizkušnja proti turškim vrstnicam, na kateri je ravno tako zadela Tinkara Testen, Lea Dolinar pa je bila asistentka pri prvem zadetku. »Na tekmi s Turčijo v poštev ni prišlo kaj drugega kot zmaga. Kljub temu da smo drugi dve tekmi odigrale bolje in bi tudi na tej morale dati več od sebe, je nekoliko slabša predstava vseeno zadoščala za zmago in s tem tudi napredovanje,« se je Štajerka še ozrla na kvalifikacijski turnir.

V reprezentančnem dresu se je izkazala v vlogi asistentke, pred dnevi pa je v rumeni opravi dokazala, da je tudi odlična strelka. Z natančno odmerjenim prostim udarcem je zatresla mrežo Olimpije, po srčni borbi celotne ekipe pa se je s soigralkami veselila velike točke. »To je velika motivacija za naprej. Če lahko igramo proti takšnim ekipam, smo lahko zelo uspešne. Tudi gol na tekmi s takšno ekipo predstavlja veliko motivacijo,« je po tekmi priznala Ptujčanka.

»Videlo se je, da je vsaka posameznica dala vse od sebe in smo se vse skupaj potrudile kot ekipa, se motivirale in spodbujale, tako pa smo zdržale do konca,« je po obračunu z izkušenejšimi Ljubljančankami dejala ena od petih kadetinj, ki so pričele tekmo. Mladi zasedbi so do točke pomagali tudi gledalci: »Vedno je motivacija, če imaš podporo s tribun, še posebej ob toliko navijačih Radomelj. Isto velja za televizijske prenose, odlično je, da gre ženski nogomet tako naprej in se gleda tudi na televizijskih ekranih.«

»Zdaj vidimo, da se da igrati in lahko stojimo nasproti tudi proti takšnim ekipam. S takšnim delom moramo nadaljevati,« pred prihajajočimi preizkušnjami še pove mlada vezistka rumenih.

Nedeljsko gostovanje na Gorenjskem boste lahko spremljali v prenosu na spletni strani NZS, še prej pa si še enkrat oglejte mojstrovino Dolinarjeve s tekme proti Olimpiji.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje; Foto: Tomaž Strgar/ŽNK Radomlje

 

Tagi