Doma še neporažene Radomljanke danes z Olimpijo

Člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex pred zimskim premorom čakata še dve domači preizkušnji. Rumene se bodo danes v zaostali tekmi devetega kroga ŽNL Triglav Zdravje pomerile z ŽNK Olimpijo.

Radomljanke so teden, v katerem bodo odigrale tri srečanja, odprle z zmago na Ptuju. Dvoboj z Dravo je postregel s čvrsto igro, rumenosrčne pa so se zadetka za tri točke veselile ob koncu 84. minute, ko se je v kazenskem prostoru dobro znašla Ula Omerzu.

Mreža rumenih je še sedmič v tem prvenstvu ostala nedotaknjena, tudi po zaslugi Ajde Zajc, ki je znova odlično poveljevala zadnji vrsti: »Vsaka zmaga nas žene naprej. Zavedamo se, da tako naša samozavest samo raste, to je potrditev našega truda in dela celotne ekipe. Zmaga na Ptuju je zelo pomembna, s tem občutkom gremo v zadnji dve tekmi sezone.«

Danes obrambo Radomelj čaka še več dela. Kakšen bo recept gostiteljic? »Olimpija je močna ekipa in treba bo garati vseh 90 minut v vseh segmentih. Potrebna bo osredotočenost na obrambo, izkoristiti pa moramo vsako priložnost za napad. Vedno ohranjamo pozitivno in borbeno mentaliteto in vemo, da bo tekma zahtevna. Zavedamo se tudi, da je s pravilnim pristopom mogoče doseči super rezultat,« razkriva mlada branilka.

Zasedba trenerja Aljaža Gornika v letošnji izdaji ŽNL Triglav Zdravje na domačem igriščem še ni izgubila tekme. »Neporaženost doma nam daje občutek nadzora nad domačim igriščem, psihološko prednost in dodatno motivacijo,« meni kadetska reprezentantka Slovenije.

V četrtkovem popoldnevu bo nasproti stalo kar nekaj bivših soigralk. Dres ŽNK Olimpije namreč nosi kar devet nekdanjih igralk ŽNK Radomlje Medex. »Predvsem je to prednost in izziv. Poznamo njihovo igro, vzorce in morebitne šibkosti, ki jih lahko izkoristimo. Biti moramo prilagodljive na njihovo igro in se pravilno odzvati,« odgovarja šestnajstletnica.

Osrednja branilka, ki je v tekmovanjih NZS rumeni dres prvič oblekla že v sezoni 2016/17, je kljub mladosti poveljnica rumene obrambe. Kako se je to jesen znašla v tej vlogi? »Redno sem se učila od izkušenejših soigralk. Kljub mladosti sem gradila svoje zaupanje in ohranjala zbranost na igrišču. Pomembno je ostati osredotočen tudi v stresnih situacijah med tekmo. Vedno se trudim, da je prisotna komunikacija med nami in to je ključnega pomena,« poudarja Ajda.

Ne glede na rezultata zadnjih dveh tekem je že jasno, da bodo Radomljanke pomlad pričakale na četrtem mestu državnega prvenstva. »Četrto mesto na lestvici je vzpodbuden podatek, da delamo dobro. Pokazali smo doslednost in konkurenčnost med tekmami. Naša ekipa je mlada in perspektivna in skupaj se bomo osredotočili na drugi del sezone,« je še dejala Ajda Zajc.

Dvoboj se bo v Športnem parku Radomlje pričel ob 13:30, tisti, ki rumenih ne boste podprli ob zelenici, pa lahko pesti stiskate pred ekrani, ob spletnem prenosu NZS.

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi