Do zmage v preobratu

Domžale so ugnale Celje in se izdatneje približale vodilnim zasedbam 1. SNL! Po zaostanku z 1:0 je izid nemudoma poravnal Franko Kovačević, osmo podajo Arnela Jakupoviča v letošnji ligaški sezoni pa je v 94. minuti srečanja v zadetek pretvoril Matej Podlogar.

“Čestitke fantom! Zelo oslabljeni smo zaradi poškodb in bolezni, zato je bilo potrebno kar precej krpati. Ostali so nam praktično samo zdravi nogometaši, na klopi imamo celo kadetske igralce. Celjani so zagotovo tokrat igrali bolje, ampak bili smo disciplinirani, željni, srčni, zato sem zelo vesel, da se je končno obrnilo tudi v našo prid. Veliko smo trpeli, mogoče je to posledica učenja mlade ekipe in s temi tremi točkami smo zelo zadovoljni,” je po 60. zmagi na klopi Domžal dejal strateg Simon Rožman.

Sredi drugega dela igre je glavni trener rumenih mnoge presenetil z menjavo Durdov – Schoissengeyr. Napadalca je pri rezultatu 0:0 zamenjal z osrednjim branilcem. Kakšen je bil načrt? “Želeli smo zgostiti sredino, saj smo vedeli, da nas bodo Celjani po bočnih položajih težko prebijali tudi s številčno premočjo. To je bila edina logična poteza, kljub temu, da smo nato že takoj dobili gol iz predložka. Kakorkoli, bili smo nevarni z dvema napadalcema, izenačili in čakali na prekinitev, saj je to bila edina možnost, da zadenemo. Vidi se, da smo načeti, izmučeni in to so za nas velike tri točke. V igri sicer nismo bili na želenem nivoju, a to bo v ospredju spomladi.”

Gostje so imeli vse v svojih rokah, toda kdor ne da, dobi: “Način igre je odvisen od kvalitete nasprotnika. Celjani so nas visoko pritisnili in igra nam ni stekla tako, da bi prišli pred njihovo zadnjo linijo in iskali ključno podajo. Ne želim biti kritičen do svojih fantov. Moramo se veseliti! Tri točke so zlata vredne, gre za priključek k vrhu. Nismo še tam, a imamo dober projekt z mladimi igralci, jim redno dajemo priložnost in ko si rezultatsko uspešen, je vsem skupaj veliko lažje,” je sklenil Rožman, ki bo s svojimi varovanci še zadnjič letos na delu v ponedeljek. Gostujoča tekma z Muro bo odigrana ob 17:30.

Besedilo: Nejc Berce/NK Domžale; Foto: Lado Vavpetič/NK Domžale

 

Tagi