Danes navijamo za Slovenijo!

Evropsko prvenstvo v nogometu 2024

Včeraj se je začelo Evropsko prvenstvo v nogometu, danes pa je na vrsti prva tekma slovenske reprezentance, ki bo igrala proti Danski. V ta namen je nastala nova navijaška pesem z naslovom “Sloveniji v čast”, ki jo poslušajo tudi reprezentanti med pripravami na tekmo v Nemčiji.

Slovenski pevec Mitja Šinkovec, ki smo ga že videli na malih ekranih v šovih “Znan obraz ima svoj glas” in “Slovenija ima talent”, je tokrat združil moči s tekstopiscem Matejem Trstenjakom. Skupaj sta ustvarila projekt, ki so ga z ekipo razvijali šest mesecev. Mitja je postal “glas” nove navijaške skladbe “Sloveniji v čast”.

»Po uvrstitvi nogometašev na evropsko prvenstvo, me je prijatelj na samem stadionu podražil, da je sedaj čas, da kot glasbeni kreator ustvarim navijaško skladbo. Idejo sem imel v mislih že nekaj let, moral sem jo le spraviti na papir«, pove avtor besedila in projektni vodja Matej Trstenjak. »Od samega začetka, pa vse do konca ustvarjanja, je bila moja vizija, da naredim ljudsko navijaško skladbo, ki si jo bodo ljudje peli, ob njej vzklikali in z njo navijali za naše športnike.«, doda.

Goreč navijač slovenskih športnikov in športnic je tudi »njen« pevec, Mitja Šinkovec»Temu projektu sem se pridružil, ko sem dobil Matejevo povabilo, za katerega je že napisal besedilo, meni pa je projekt podrobneje predstavil. Ko sem ga slišal sem  bil takoj za to!«. Doda pa še, da ima za skladbo poseben cilj: »Po evropskem prvenstvu bi rad našim nogometašem skladbo v živo odpel, z veseljem pa tudi kdaj kasneje za kakega športnega posameznika ali ekipo.« 

Pesem Sloveniji v čast poleg drugih navijaških naši reprezentatni poslušajo pred tekmami in na pripravah, saj kot pravijo jih ”dvignejo” in pripravijo na tekmo.

Današnjo navijaško mrzlico v Stuttgartu spremljamo tudi mi. Fotografije in videoposnetke si lahko ogledate v story objavah na Facebooku in Instagramu.

Eee-ooo, eee-ooo, naj nas slišijo danes ob 18. uri!

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: Glasbena založba Trstenjak, Uroš Juračič

 

Tagi