Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex novo sezono odpira v Velesovem

Poletne priprave so pri koncu, člansko ekipo ŽNK Radomlje Medex prva preizkušnja za točke čaka v nedeljo. Rumenosrčne v Velesovem vstopajo v sezono 2023/24.

Pomlajena ekipa se bo za prve točke v novi izdaji ŽNL Triglav Zdravje pomerila z ŽNK Cerklje. Nedeljski dvoboj se bo pričel ob 11. uri, neposredni prenos tekme pa si bo moč ogledati tudi v spletnem prenosu Nogometne zveze Slovenije. Radomljanke se v prvenstvo podajajo po treh pripravljalnih tekmah, po srečanju s fantovsko selekcijo NK Radomlje U15 so gostovale še pri graškem Sturmu in zagrebškem Dinamu. Obračun s tretjo ekipo hrvaške lige je potrdil, da je ekipa na dobri poti.

»Obet je odličen, predvsem ker je bil pristop do tekme pravi, taktična kultura pa na zelo visoki ravni. Dekleta so imela pravi karakter in miselnost, grizla so do konca. S tem smo zelo zadovoljni in to je potrebno prenesti tudi v prvenstvo. Nas pa v nedeljo čaka popolnoma druga zgodba, saj se začenja zares in igramo za točke. V sredo smo igrali na umetni podlagi, v nedeljo bomo na naravni travi, čakajo druge okoliščine. Kot sem rekel, je potrebno prenesti taktično kulturo, pristop, odločnost, samozavest in potem lahko zelo pozitivno vstopamo v prvenstvo,« je po pripravljalni tekmi z zagrebškim Dinamom dejal trener Aljaž Gornik.


Ula Omerzu: https://fb.watch/mnc1YO1M4p/
Članska ekipa je poleti doživela precej sprememb. Vratarki Taja Vrhovnik in Maja Zajc sta se v želji po večji minutaži pridružili Primorju oziroma Cerkljam, Sara Gradišek in Tinkara Testen pa sta s prestopom v Italijo okrepili zasedbo bivših Radomljank v tujini. Maja Madon, Maša Osojnik in Laura Šenk so se preselile k Olimpiji, Noelle Vilčnik pa je oblekla dres Mure. Prestopi v tujino in k vodilnima kluboma so dodatna potrditev dobrega dela v klubu.

Vidno vlogo vse bolj prevzemajo dekleta, ki so dvakrat v nizu osvojile naslov državnih prvakinj v kadetski konkurenci. Med njimi je nekaj takšnih, ki odštevajo dneve do debija v ŽNL Triglav Zdravje, Ula Omerzu pa je prve članske izkušnje nabrala že v prejšnji sezoni in na desetih tekmah dosegla šest zadetkov. Celjanka z močnim udarcem z razdalje bo v sezoni 2023/24 pomemben člen udarne enajsterice rumenih.

»Od sebe pričakujem, da moram biti tista, ki prevzema odgovornost v igri. Od sebe vedno zahtevam najboljše, saj s tem pomagam soigralkam, ekipi in trenerju na klopi, da skupaj izpolnimo to, kar smo si zadali pred sezono,« pred nedeljsko tekmo pravi Ula, ki se veseli novega dokazovanja: »Izkušnje iz prejšnje sezone bodo v veliko pomoč, saj je vsaka članska minuta drugačna od igranja v kadetski ligi. Vesela sem za priložnost v lanski sezoni, vendar menim, da je bil to šele začetek. Potrebno je delati za to, da to še nadgradim.«

Dvoboj v Velesovem bo v vlogi glavne sodnice nadzirala Tjaša Misja, ob stranski črti bosta stali Staša Špur in Kaja Škrban.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto, video: ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi