Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex nogometno pomlad odpira na Gažonu

Danes, v petek, bo šlo v Ženski nogometni ligi Triglav Zdravje znova povsem zares. Članska ekipa ŽNK Radomlje Medex se po zimskem tekmovalnem premoru v lov po prve spomladanske točke podaja na Gažon. Uvodni dvoboj 14. kroga ŽNL Triglav bo zaradi mednarodnega dekliškega nogometnega turnirja Medex Cup 2024, ki ga Ženski nogometni klub Radomlje v soboto in nedeljo organizira v Radomljah in Kamniku, odigran že v petkovem popoldnevu. Srečanje na Gažonu se bo pričelo ob 15:30.

Članski ekipi ŽNK Radomlje Medex in ŽNK Gažon sta se prvič srečali v petem krogu letošnjega prvenstva, v začetku septembra, ko so se rumenosrčne na domači zelenici veselili visoke in zaslužene zmage. Radomljanke so na krilih Katarine Gadnik, ki je dosegla prve tri zadetke na tekmi in dvoboj končala s petimi goli, slavile z 10:0.

Petkova preizkušnja bo nova zgodba, poudarjajo v rumenem taboru. Gre za prvo srečanje po dolgem tekmovalnem premoru, za nameček pa se dvoboj igra na naravnem igrišču. Radomljanke so celotne zimske priprave opravile na umetni podlagi, z naravno travnato površino so se v minulih dneh srečale zgolj reprezentantke.

Tega se zaveda tudi trener Aljaž Gornik, ki je pred petkovim gostovanjem v Istri spomnil tudi na pripravljalno obdobje: »Po dolgem premoru komaj čakamo na nadaljevanje prvenstva in na adrenalin, ko gre za točke. Pripravljalno obdobje smo opravili dokaj dobro, glede na to, da smo bili zadnja dva tedna brez večine igralk in nismo odigrali še kakšne pripravljalne tekme. Glavnino srečanj smo odigrali prej, tekme pa so bile zahtevne, tako proti fantom kot proti okrepljenemu Sturmu. Mislim, da smo imeli tekom priprav veliko izzivov, zdaj pa smo spustili intenzivnost, da bomo v prvenstvo šli s čim več svežine. Kot sem že dejal, komaj čakamo, da se spet začne. Ekipa je zopet malce spremenjena, zato bo veliko priložnosti tudi za naša mlada dekleta. V ustaljenem ritmu gremo naprej in skušamo zasledovati DNK našega kluba in ekipe. Na vsaki tekmi bomo igrali maksimalno na polno in na zmago.«

IZJAVA TRENERJA ALJAŽA GORNIKA

»Hočemo nadgraditi jesenski del sezone. Cilj na uvodnih tekmah je, da ostanemo med prvimi štirimi ekipami prvenstva, potem pa bi radi proti najboljšim ekipam tako rezultatsko kot skozi igro nadgraditi jesenski del,« poudarja Katarina Gadnik. Dodala je, da si skušajo tudi kadetinje izboriti svoje mesto v ekipi, kar je pozitivna popotnica za nadaljevanje sezone.

IZJAVA IGRALKE KATARINE GADNIK

Ekipa je doživela nekaj kadrovskih sprememb, v zimskem prestopnem obdobju je matično sredino zapustila Jona Javorič. Tudi tokrat so s člansko zasedbo vadile obetavne kadetinje, med Radomljanke pa sta se vrnili dve povratnici. Maja Zajc je jesenski del sezone preživela v golu ŽNK Cerklje, Tija Vrhovnik pa je bila članica ND Primorje.

Vabljeni, da rumenosrčne v petkovem popoldnevu podprete ob zelenici na Gažonu.

Avtor: Peter Dominko; Foto/video: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi