Aljaž Gornik, trener ŽNK Radomlje Medex: “Želimo vsebinsko nadgraditi jesenski del sezone”

Aljaž Gornik, trener članske ekipe ŽNK Radomlje Medex, se je ob koncu leta ozrl na jesenski del sezone, pogled pa je usmeril tudi v nadaljevanje ŽNL Triglav Zdravje, ki ga rumenosrčne pričakujejo na četrtem mestu lestvice.

»Nekaj so točke in statistika, drugo pa vsebina, vendar sem zadovoljen v obeh pogledih. Za nami je dobra jesen. V določenem primeru smo tudi pozitivno presenečeni, saj je bilo potrebno pred začetkom sezone praktično na novo zbrati ekipo in spet dati možnost cel kup mladim dekletom, ki pa so zelo dobro opravila svojo nalogo. Ocena jeseni je pozitivna, tako iz vsebinskega kot točkovnega vidika,« Gornik pravi o jesenskem delu sezone.

Štiriintridesetletnik je jeseni zakorakal v peto leto vodenja članske ekipe rumenih, po polovici sezone 2023/24 pa priznava, da je letošnja zasedba igralk vsebinsko v tako kratkem času naredila največ.

V zadnjih štirih sezonah je sicer v članski ekipi ŽNK Radomlje Medex debitiralo 32 igralk, 27 od njih jih je nastopalo tudi za kadetsko ali mladinsko reprezentanco, štiri debitantke pa so se sčasoma prebile do članske reprezentance. Tudi letošnje debitantke v članski selekciji so po besedah trenerja dobro izkoristile priložnost in so se v kratkem času odlično prilagodile na člansko raven nogometa.

Gornik prikimava, da je uspešno vključevanje kadetinj v članski nogomet priznanje za vse klubu: »Mislim, da ni kluba na svetu, ki bi lahko preživel toliko odhodov v tako kratkem času in praktično vsako sezono. Kot vidite, se nam praktično ne pozna, rezultatsko držimo konstanto, hkrati ustvarjamo nove igralke, ki gredo naprej, tudi v tujino. Zagotovo smo glede tega fenomen, vendar za tem stoji celoten ustroj kluba. Začenši s predsednico kluba Andrejo Leskovšek McQuarrie ter njenim vodenjem s pravilno strategijo in usmeritvijo. Na podlagi tega so v klub izbrani pravi ljudje, vsi skupaj pa opravljamo fantastično delo, od trenerk in trenerjev, kineziologinje, fizioterapevta, osebja za organizacijo in službe za stike z javnostmi. Vsi smo zaslužni za ta uspeh, samo tako pa lahko dobro delujemo. V nasprotnem primeru zagotovo ne bi tako uspešno prebrodili števila odhodov.«

Leto 2023 se zaključuje, kakšne so trenerjeve želje za pomlad? »Prva želja je, da se vsi dobro spočijemo in malce pozabimo na nogomet. Da bomo lačni dokazovanja in doseganja novih ciljev, ko se znova zberemo. Ekipi želimo dodati še nekaj kakovosti, na našo srečo in priznanje lahko ogromno črpamo iz lastnega bazena. To se v zadnjih letih tudi dokazuje. Zagotovo bo še nekaj deklet po dopolnjenih 16 letih priključenih k članski ekipi. Na njih bo, kako bodo izkoristile priložnost, upam in srčno si želim, da dobro. Želimo si razširiti nabor kakovosti igralskega kadra in vsebinsko nadgraditi jesenski del sezone, tako z vidika ekipe kot vsake posameznice,« je še dejal Aljaž Gornik.

Celotnemu pogovoru lahko prisluhnete v priloženem posnetku.

Avtor: Peter Dominko/ŽNK Radomlje Medex; Foto: Zdravko Turk/ŽNK Radomlje Medex

 

Tagi