12 ur nogometa Laseno 2023: Pokal osvojila ekipa Tuhinjske doline

Na letošnjem nogometnem maratonu “12 ur nogometa Laseno 2023”, ki ga je tokrat ob pomoči krajevne skupnosti in številnih donatorjev pripravilo novoustanovljeno Športno društvo Laseno, sta se pomerili ekipi Črnega grabna in Tuhinjske doline.

Priprave na nogometni maraton so stekle v zgodnjih jutranjih urah, točno ob 8. uri pa se je začela tekma, ki je trajala vse do 20. ure. V tem času je 70 sodelujočih ljubiteljev nogometa, ki so igrali izmenjaje, dalo 234 zadetkov. Fantje in možje iz Tuhinjske doline so jih dali 125, medtem, ko jih je nasprotna ekipa iz Črnega grabna dala 109.

Zanimivost tega maratone je bila tudi v tem, da ni bilo sodnikov, saj so vsi igrali pošteno na principu fair playa, kar je bilo zapisano tudi v pravilih 12 urnega maratona. Tekmo, ki je bila iz minute v minute bolj razburljiva in napeta, saj so se goli tako iz ene kot druge strani vrstili kot po tekočem traku. Tudi za tiste, ki niso igrali in obiskovalce ter navijače je bilo odlično poskrbljeno z gostinsko ponudbo, za najmlajše pa so bila v veselje otrok in staršev na voljo igrala.

Da je maraton priložnost tudi za srečanje sta menila tudi županja Lukovice mag. Olga Vrankar in župan Kamnika Matej Slapar, ki sta si prišla ogledat 12 urni maraton. Ker so poškodbe pri nogometu nekakšna stalnica, tudi tokrat brez njih ni šlo, na srečo ni bilo hujših.

Prehodni pokal je tokrat prišel v last nogometašev iz Tuhinjske doline, kamor je odšla tudi nagrada, saj so stavili, kakšen bo skupen seštevek golov.  Tretji nogometni maraton Laseno 2023 je pod streho zahvaljujoč navdušenim ljubiteljem nogometa ter številnim pokroviteljem, ki so prireditev podprli. Da bi izvedeli, v katere roke bo šel pokal prihodnje leto bomo morali  počakati do prihodnjega leta.

Avtor: DJD; Foto: DJD

Tagi