Marjan Bolhar še ni rekel zadnje besede! Slovenski borci pripravljeni na svetovno prvenstvo!

Po nedavnem Svetovnem prvenstvu v kickboxingu, ki je potekalo v Srbiji, slovenski vključno z domžalskimi kickboxerji ne počivajo. Minuli vikend so sodelovali na 32. Slovenia open, ki je potekalo v Zagorju ob Savi. Domžalski borci so minuli četrtek na željo gasilk PGD Dob organizirali tudi skupni trening. Če smo pred kratkim pisali o zaključku bogate športne kariere Marjana Bolharja, pa le-ta še ni rekel zadnje besede.

Na zadnjem Svetovnem prvenstvu v kickboxingu, ki je potekalo konec meseca oktobra v Beogradu, je zagotovo najkrajšo potegnil naš domžalski šampion Marjan Bolhar, ki je v četrtfinalu premagal Srba in si s tem prislužil odličje in nastop v polfinalu. Zaradi poškodbe centra za ravnotežje mu zdravniki in vodstvo Kickboxing zveze Slovenije niso dovolili nadaljevati tekme. Tako, da je na koncu osvojil bron, kljub temu, da si je močno želel nastopiti v nadaljevanju tekmovanja.

Takrat smo tudi poročali, da 38-letni Domžalčan tudi zaključuje svojo bogato športno kariero. Vendar pa si je Marjan vzel čas za razmislek in se odločil, da športne kariere še ne bo zaključil in bo nadaljeval z vrhunskim tekmovanjem v kickboxing športu. Pri tem se je posvetoval s svojo soprogo, ki ga pri tem podpira. Ob tem se Marjan opravičuje vsem svojim zvestim navijačem, glede najave zaključka tekmovalne kariere v kickboxingu.

Od januarske operacije kolen je za letošnje svetovno prvenstvo treniral dvakrat dnevno. Od leta 2013 Marjan še ni bil premagan na tatami boriščih, le dve predaji brez borbe in sicer na Svetovnem prvenstvu 2013 v Turčiji, kjer je Italijan poškodoval njegove križne vezi (utrgane križne vezi), zdravniška odločitev pa mu ni dovoljevala nadaljevanje tekmovanja. Isto pa se je zgodilo na letošnjem Svetovnem prvenstvu v Srbiji, ker zaradi poškodbe notranjega ušesa ni smel nadaljevati tekmovanja.

Že leta 2013 je bil Marjan Bolhar osmoljenec, saj zaradi tega, ker mu je Italijan poškodoval križne vezi, ni smel nadaljevati s tekmovanjem.

Slovenski borci pripravljeni na svetovno prvenstvo
Glede na bližino drugega dela članskega svetovnega prvenstva za discipline point-fighting, light-contact in full-contact, ki bo na sporedu že čez dva tedna na Irskem, so mnogi borci in borke na 32. Slovenia open turnirju, ki je potekal v Zagorju ob Savi, izkoristili še za zadnji preskus forme pred nastopom v Dublinu.

Tako je v konkurenci 572 borcev in bork vseh starostnih kategorij iz 73. klubov iz 9. držav, nastopila tudi večina slovenske odprave na zeleni otok. Med njimi so se kot zmagovalci 32. Slovenia Open posebej izkazali v point-fightingu Tilen Zajc, ki je slavil tako v kategoriji do 74 kot do 79 kg, Aljaž Benko (do 84 kg) in Erik Zorn (nad 89 kg), v light-contactu pa Izabela But (do 55 kg), Nejc Gazvoda (do 69 kg) in David Žibrat (do 89 kg).

»Celoten turnir je minil v znamenju zaključnih priprav na bližajoče se svetovno prvenstvo, pri čemer se je pri nekaterih tekmovalcih videlo, da so šli na polno, drugi pa so bili nekoliko zadržani zaradi izogibanja poškodbam. Definitivno pa so te uvrstitve dobra popotnica za nastope na Irskem, pri čemer sem posebej vesel, da v slovenski izbrani vrsti na turnirju ni bilo poškodb,« je svoja opažanja strnil selektor Kickboxing zveze Slovenije Bojan Korošec.

Tekmovalci Kluba borilnih veščin Domžale na 32. Slovenia open turnirju, ki je potekal v Zagorju ob Savi

Turnir je bil uspešen tudi za tekmovalce Kluba borilnih veščin Domžale in sicer je Tim Leben dosegel 1. mesto (mladinci/člani v kick light -69 kg), Matic Brovč 2. mesto (mladinci/člani v kick light – 57 kg), Jan Kresnik je dosegel 3. mesto (light contact kadeti -57 kg). Prav tako sta na turnirju nastopili tudi kadetinja Gaja Hribar in mladinka Teja Mihelčič, vendar se žal nista uvrstili v boje za kolajne.

Gasilke PGD Dob na treningu Kluba borilnih veščin Domžale
Na željo mladink PGD Dob je minuli četrtek potekal skupni trening s člani Kluba borilnih veščin Domžale. Po besedah udeležencev je bil trening odličen.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Kickboxing zveza Slovenije, Klub borilnih veščin Domžale
Komentarji uporabnikov
Tagi