Košarkarji v pripravljalnem obdobju, z Ligo Telemach začnejo 20. oktobra.

Ekipa domžalskega Heliosa je že sredi priprav na novo sezono. Varovanci trenerja Zmaga Sagadina so s treningi v domžalski dvorani pričeli v začetku avgusta, za njimi so že enotedenske priprave v Zrečah, do začetka sezone v Ligi Telemach pa jih čaka še vrsta pripravljalnih tekem.

Vir: KK Helios Domžale (www.kosarkarski-klub-domzale.si)

Po lanskoletni sezoni, s katero so bili v klubu zadovoljni, saj je ekipa izpolnila cilje, ki so bili realno dosegljivi (3. mesto v državnem prvenstvu, 13. mesto v ABA ligi), se je ekipa praktično v celoti spremenila, saj so odšli vsi nosilci igre. Ostala sta le Jure Močnik in Jure Besedič, prišla pa je cela vrsta mladih, talentiranih igralcev, ki si želijo uveljavitve pod taktirko legendarnega Zmaga Sagadina.

Vrste Heliosa so tako okrepili Gezim Morina, Bojan Radulović in Alen Hodžić (vsi trije so bili letos na spisku reprezentance Slovenije do 20 let), iz Škofje Loke je prišel Blaž Mahkovic, od tujcev pa so v klub prišli trije zelo perspektivni srbski igralci (Đorđe Majstorović, Aleksandar Ponjavić ter Nikola Gačeša) in hrvaški igralec Luka Drezga, ki je bil par let nazaj član hrvaške mladinske reprezentance. V klubu veliko pričakujejo tudi od dveh igralcev mladinskega pogona kluba, Matica Rebca in Gregorja Hrovata, ki sta bila poleti nosilca igre v mladinski reprezentanci Slovenije.

Cilji ekipe ostajajo visoki, v Ligi Telemach uvrstitev vsaj na 3. mesto, želja pa je tudi čimprejšnja uvrstitev nazaj v ABA ligo.

Na rednem Občnem zboru kluba, ki je potekal konec avgusta, so prisotni poleg planov članske ekipe z zadovoljstvom podprli tudi načrte mladinskih ekip kluba, ki pod vodstvom trenerja Dejana Čikića resnično delajo izvrstno, saj se odlični rezultati mlajših selekcij vrstijo eden za drugim. Izjemno razveseljiv je tudi podatek, da je v klubsko košarkarsko šolo, ki jo vodi Gašper Papež, vključenih že preko 400 nadebudnežev.

Novost pred novo sezono se je zgodila tudi v vodstvu kluba, dolgoletni predsednik kluba Uroš Slavinec se je namreč odločil, da bo vodenje kluba predal mlajšim močem, sam pa bo še naprej ostal aktiven v Upravnem odboru kluba. Člani Upravnega odbora so se tako na svoji septembrski seji soglasno odločili, da bo novi predsednik Košarkarskega kluba Domžale postal Aleš Klavžar, ki je bil že do sedaj eden najbolj aktivnih pri reševanju različnih klubskih zadev. 43 letni Klavžar, ki je bil tudi sam aktiven košarkar, med drugim član mladinske ekipe kluba, ki je leta 1987 osvojila 2. mesto v takratni Jugoslaviji, bo s svojo energijo in znanjem prav gotovo dostojen naslednik Uroša Slavinca, v teh težkih gospodarskih časih pa bo za uspešno delo potreboval podporo vseh privržencev kluba.

Tagi